Pulled BBQ ryżowe zawijasy
Niedawno robiłam zawijasy w papierze ryżowym z kurczakiem i mango. Dzisiaj z wieprzowiną w sosie BBQ i warzywami. Po prostu rewelacja!
Miłego dzionka!! Edyta♡
SKŁADNIKI
ryżowy papier
marchewka
sałata
ogórek
czerwona papryka
cebula
awokado
wieprzowina w sosie BBQ
WYKONANIE:
Pokrój warzywa. Zamocz papier ryżowy przez chwilę w ciepłej wodzie. Połóż na dużym talerzu, na środku ułóż warzywa i mieso. Dolną część papieru ryżowego przełóż nad dodatkami, zwiń brzegi i dokładnie zawiń resztę papieru dookoła (zawijać jak krokiety)
Zrób tyle rollsów na ile masz ochotę. Podawaj z ulubionym sosem.
Rice paper rolls - you can wrap in them anything you want 💚 Mine wraps today are made with veggies and pulled BBQ pork. Super yummy
Have a fab day!!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS
rice papers
carrot
lettuce
cucumber
red peppers
onions
avocado
bbq pulled pork
METHOD
Miłego dzionka!! Edyta♡
SKŁADNIKI
ryżowy papier
marchewka
sałata
ogórek
czerwona papryka
cebula
awokado
wieprzowina w sosie BBQ
WYKONANIE:
Pokrój warzywa. Zamocz papier ryżowy przez chwilę w ciepłej wodzie. Połóż na dużym talerzu, na środku ułóż warzywa i mieso. Dolną część papieru ryżowego przełóż nad dodatkami, zwiń brzegi i dokładnie zawiń resztę papieru dookoła (zawijać jak krokiety)
Zrób tyle rollsów na ile masz ochotę. Podawaj z ulubionym sosem.
______________________________________________
Rice paper rolls - you can wrap in them anything you want 💚 Mine wraps today are made with veggies and pulled BBQ pork. Super yummy
Have a fab day!!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS
rice papers
carrot
lettuce
cucumber
red peppers
onions
avocado
bbq pulled pork
METHOD
Chop your veggies. Take a rice paper wrappers and dip into a warm water. Place the wrappers on a plate, sprinkle with sesame see a and stack the fresh veggies and chicken. Fold the bottom half of the wrappers over the filling and hold the fold in place. Lastly tuck in the sides and roll tightly.
Repeat with remaining filling and serve with dipping sauce.
Repeat with remaining filling and serve with dipping sauce.
SMACZNEGO
Komentarze