Tiramisu
Dzień dobry kochani 🥰 Nie wiem czy ten przepis można nazwać klasycznym włoskim tiramisu ale z pewnością można nazwać to deserem kawowym. Pyszny, kremowy, lekki deser, który nawet amatorzy zrobią bez problemu😉Miłego dnia!
Edyta♡
SKŁADNIKI
Morning 🥰 Maybe this is not a classic tiramisu but certainly it's a great coffee dessert. Well worth trying. Let me know what you think
Have a beautiful day!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS
3 egg yolks
100g sugar
170g mascarpone cheese
120g heavy whipping cream
6 tbsp dark rum
1/2 cup water
1 tbsp instant espresso
Sponge
Cocoa powder
METHOD
Whisk the yolks and sugar in a bowl over a pan of simmering water. Continue whisking until the sugar has dissolved, the mixture has increased slightly in volume, and it looks light yellow color. Gradually whisk in 3tbsp of the rum and continue whisking over the double boiler for about 10min. Remove the bowl from the double boiler and set aside until cooled to room temperature
Beat the mascarpone for 30sec, until it smooths out. Gradually add the cream until it's all incorporated.
Fold whipped cream into the eggs
Dissolve coffee in water and add remaining dark rum. Dunk sponge in the espresso liquid and layer up in glass: sponge and cream. Chill. Dust with cocoa before serving
Edyta♡
SKŁADNIKI
3 żółtka
100g cukru
170g mascarpone
120g gęstej śmietany kremówki
1 łyżka kawy espresso
1/2 kubka wody
6 łyżek ciemnego rumu
Biszkopty
Kakao
WYKONANIE
100g cukru
170g mascarpone
120g gęstej śmietany kremówki
1 łyżka kawy espresso
1/2 kubka wody
6 łyżek ciemnego rumu
Biszkopty
Kakao
WYKONANIE
Na parze(kąpieli wodnej) ubij żółtka z cukrem. Ubijaj aż cukier się rozpuści i jajka będą puszyste i miały prawie biały kolor. Stopniowo dodaj 3 łyżki rumu i dalej ubijaj na parze przez ok 10min.
Zdejmij miskę z kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej
Ubij mascarpone przez około 30sec, aż będzie gładkie. Stopniowo dodawaj śmietanę i ubijaj do połączenia składników. Dodaj masy do jajek i wymieszaj.
Rozpuść kawę w wodzie i dodaj resztę rumu. Namocz biszkopt. Układaj warstwowo w szklance. Schłodzić. Podawać posypane kakao
Zdejmij miskę z kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej
Ubij mascarpone przez około 30sec, aż będzie gładkie. Stopniowo dodawaj śmietanę i ubijaj do połączenia składników. Dodaj masy do jajek i wymieszaj.
Rozpuść kawę w wodzie i dodaj resztę rumu. Namocz biszkopt. Układaj warstwowo w szklance. Schłodzić. Podawać posypane kakao
__________________________________________
Morning 🥰 Maybe this is not a classic tiramisu but certainly it's a great coffee dessert. Well worth trying. Let me know what you think
Have a beautiful day!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS
3 egg yolks
100g sugar
170g mascarpone cheese
120g heavy whipping cream
6 tbsp dark rum
1/2 cup water
1 tbsp instant espresso
Sponge
Cocoa powder
METHOD
Whisk the yolks and sugar in a bowl over a pan of simmering water. Continue whisking until the sugar has dissolved, the mixture has increased slightly in volume, and it looks light yellow color. Gradually whisk in 3tbsp of the rum and continue whisking over the double boiler for about 10min. Remove the bowl from the double boiler and set aside until cooled to room temperature
Beat the mascarpone for 30sec, until it smooths out. Gradually add the cream until it's all incorporated.
Fold whipped cream into the eggs
Dissolve coffee in water and add remaining dark rum. Dunk sponge in the espresso liquid and layer up in glass: sponge and cream. Chill. Dust with cocoa before serving
SMACZNEGO
Komentarze