Buraczki gotowane
Buraczki lubię bardzo, bardzo.. pod każdą postacią :) Dziś buraczki gotowane.
Miłego dnia! Edyta♡
SKŁADNIKI:
1kg buraczków
Sól, pieprz
100ml śmietany
◽️Zasmażka:
60 gr masła
4 łyżki mąki
Wrzucamy wszystkie składniki w mały garnuszek i podsmażamy aż mąka się zrumieni.
WYKONANIE:
Buraczki myjemy i gotujemy przez około 30 min. Odcedzić, poczekać aż ostygną. Obrać ze skóry. Obgotowane buraczki zetrzeć na drobnej tartce. Dodać przyprawy i gotować na małym ogniu ok 30min. Do buraczków dodać przygotowaną wcześniej zasmażkę. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.
______________________________________________________________
🇬🇧
I love beetroots fresh, cooked, marinated...Today recipe for cooked beetroots. Have a wonderful day!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS:
1kg beetroot
salt and pepper
100ml cream
◽️Roux:
60 gr butter
4 tablespoons of flour
Put all the ingredients in a small pot and fry until the flour is golden
Miłego dnia! Edyta♡
SKŁADNIKI:
1kg buraczków
Sól, pieprz
100ml śmietany
◽️Zasmażka:
60 gr masła
4 łyżki mąki
Wrzucamy wszystkie składniki w mały garnuszek i podsmażamy aż mąka się zrumieni.
WYKONANIE:
Buraczki myjemy i gotujemy przez około 30 min. Odcedzić, poczekać aż ostygną. Obrać ze skóry. Obgotowane buraczki zetrzeć na drobnej tartce. Dodać przyprawy i gotować na małym ogniu ok 30min. Do buraczków dodać przygotowaną wcześniej zasmażkę. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.
______________________________________________________________
🇬🇧
I love beetroots fresh, cooked, marinated...Today recipe for cooked beetroots. Have a wonderful day!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS:
1kg beetroot
salt and pepper
100ml cream
◽️Roux:
60 gr butter
4 tablespoons of flour
Put all the ingredients in a small pot and fry until the flour is golden
METHOD
Wash and cook beets for about 30 minutes. Strain, wait until they cool down. Peel off the skin. Grate cooked beets. Add seasonings and simmer on low heat uncovered for about 30min. Add prepared earlier roux. Add cream and give it a good mix
Wash and cook beets for about 30 minutes. Strain, wait until they cool down. Peel off the skin. Grate cooked beets. Add seasonings and simmer on low heat uncovered for about 30min. Add prepared earlier roux. Add cream and give it a good mix
Komentarze