Halloween Babeczki i Dynie

Dzisiaj ostatni babeczkowy post. ⁠

⁠Dzisiejsze babeczki ozdobiłam mini dyniami z masy cukrowej. ⁠Prosto i efektownie, i zdecydowanie w tonie halloween⁠

MINI DYNIA - JAK ZROBIC?⁠


Zabarwić masę cukrową na pomarańczowo. ⁠ Uformować kulki, lekko spłaszyć. ⁠
Odcisnąć wykałaczką linie by wyglądało jak dynia. ⁠

Korzonek zrobić z zielonej masy cukrowej. ⁠

Pomarańczowym barwnikiem lekko pomalować z wierzchu od korzonka i w odciśniętych liniach by nadać bardziej realnego wyglądu.⁠

⁠Wąsy zrobić również z zielonej masy - cienki pasek masy owiń wokół wykałaczek; odstawić do wyschnięcia. ⁠

⁠__________________________________⁠


And the last cupcake post this week. Today decorated with mini sugar pumpkins. ⁠


MINI PUMPKIN - HOW TO MAKE?⁠


Tint desired amount of fondant orange. ⁠Form a ball and sligtly squash. Add imprint lines with a veining tool or toothpick.⁠

For stems and tendrils, tint a small amount of fondant green. Shape into stems; attach to pumpkins. ⁠

For tendrils, roll out remaining green fondant, roll into thin strips. Gently wrap strips around toothpicks; set aside to dry⁠


Komentarze

Popularne posty