Halloween Babeczki i Dynie
Dzisiaj ostatni babeczkowy post.
Dzisiejsze babeczki ozdobiłam mini dyniami z masy cukrowej. Prosto i efektownie, i zdecydowanie w tonie halloween
MINI DYNIA - JAK ZROBIC?
Zabarwić masę cukrową na pomarańczowo. Uformować kulki, lekko spłaszyć.
Odcisnąć wykałaczką linie by wyglądało jak dynia.
Korzonek zrobić z zielonej masy cukrowej.
Pomarańczowym barwnikiem lekko pomalować z wierzchu od korzonka i w odciśniętych liniach by nadać bardziej realnego wyglądu.
Wąsy zrobić również z zielonej masy - cienki pasek masy owiń wokół wykałaczek; odstawić do wyschnięcia.
__________________________________
And the last cupcake post this week. Today decorated with mini sugar pumpkins.
MINI PUMPKIN - HOW TO MAKE?
Tint desired amount of fondant orange. Form a ball and sligtly squash. Add imprint lines with a veining tool or toothpick.
For stems and tendrils, tint a small amount of fondant green. Shape into stems; attach to pumpkins.
For tendrils, roll out remaining green fondant, roll into thin strips. Gently wrap strips around toothpicks; set aside to dry
Komentarze