Wieprzowina w papryce
SKŁADNIKI:
2 cebule
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
500g chudej wieprzowiny (pokrojona w paski)
2 łyżeczki papryki (przyprawa)
1 kostka rosołowa
300ml wody
3 łyżki creme fraishe (śmietana)
2 łyżki serka 'Philadelphia''
pieprz do smaku
garść natki pietruszki
WYKONANIE:
Spryskać dużą, głęboką patelnię olejem. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę.

Smażyć ok 5min mieszając okazjonalnie. Dodać wieprzowinę i smażyć wszystko razem kolejne 5 min. Dodać przyprawy, wymieszać.

Chwilę podsmażyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostkę rosołową i wodę. Przykryć i gotować na małym ogniu ok 30 min.

Na koniec dodać creme fraishe (śmietanę) i serek ''Philadelphia''. Wymieszać dokładnie i gotować ok 1 min.

Doprawić do smaku pieprzem, posypać natką.
Gotowe.

Można podawać z ryżem, kaszą...
Smacznego
2 cebule
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
500g chudej wieprzowiny (pokrojona w paski)
2 łyżeczki papryki (przyprawa)
1 kostka rosołowa
300ml wody
3 łyżki creme fraishe (śmietana)
2 łyżki serka 'Philadelphia''
pieprz do smaku
garść natki pietruszki
WYKONANIE:
Spryskać dużą, głęboką patelnię olejem. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę.
Smażyć ok 5min mieszając okazjonalnie. Dodać wieprzowinę i smażyć wszystko razem kolejne 5 min. Dodać przyprawy, wymieszać.
Chwilę podsmażyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostkę rosołową i wodę. Przykryć i gotować na małym ogniu ok 30 min.
Na koniec dodać creme fraishe (śmietanę) i serek ''Philadelphia''. Wymieszać dokładnie i gotować ok 1 min.
Doprawić do smaku pieprzem, posypać natką.
Gotowe.
Można podawać z ryżem, kaszą...
Smacznego
Komentarze