Deser Karmelowy
Prosty, szybki, pyszny. Można podawać na ciepło i na zimno.
SKŁADNIKI:
Budyń
Masa ''caramel''; krówkowa z puszki (350g)
Kilka (3-5 szt) truskawek
WYKONANIE:
Budyń:
Odlać pół kubka mleka. Resztę zagotować. Do kubka dodać żółtka i mąkę. Wymieszać.
Wlać do gorącego (nie gotującego się mleka). Gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając.

Gdy budyń się zetnie gotować jeszcze 2 min

W pucharku (małej salaterce) układać warstwowo: budyń- masa-truskawki...

Powtórzyć : budyń -masa- truskawki


SKŁADNIKI:
Budyń
0,5 l mleka
3 żółtka z jajek
3 łyżki mąki kukurydzianej
3 żółtka z jajek
3 łyżki mąki kukurydzianej
Masa ''caramel''; krówkowa z puszki (350g)
Kilka (3-5 szt) truskawek
WYKONANIE:
Budyń:
Odlać pół kubka mleka. Resztę zagotować. Do kubka dodać żółtka i mąkę. Wymieszać.
Wlać do gorącego (nie gotującego się mleka). Gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając.
Gdy budyń się zetnie gotować jeszcze 2 min
W pucharku (małej salaterce) układać warstwowo: budyń- masa-truskawki...
Powtórzyć : budyń -masa- truskawki
________________________________________________________________
Make now and you will have great afternoon treat: caramel layered pudding.
INGREDIENTS:
For custard layer:
0.5 l milk
3 egg yolks
3 level tablespoons of cornstarch
Nestle 'caramel' 1 can (350g)
Few strawberries
INSTRUCTIONS:
Make custard:
Pour half of the milk into big jug. Boil the rest.
Add only egg yolks and flour to the jug, mix well.
Pour the mixture into hot (not boiling milk). Simmer, stirring constantly until its smooth
Cool it.
Put layer of custard in a bowl then thin layer of caramel then chopped strawberries
Repeat: custard - caramel - strawberries
And chill for 2h
Komentarze