Chia w białej czekoladzie

Dzień dobry kochani. Deserek z chia w miseczce z białej czekolady - czy ktoś chętny na taki smakolyk? Prosto i smacznie 😊💕⁠

⁣⁠
⁠SKŁADNIKI:⁠

1 szklanka malin, świeżych lub mrożonych⁣⁠
1 szklanka mleka⁠
3 łyżki syropu z agawy⁠
1/4 szklanki jogurtu naturalnego⁠
1/4 szklanki nasion chia⁠

⁣⁠▫️Miseczki czekoladowe⁠
200g białej czekolady⁠
kilka kropli różowego barwnika⁠

⁣⁠
⁠WYKONANIE:


Zmiksuj maliny, mleko, jogurt i syrop z agave na gładką masę. ⁠

Wlej do miski, dodaj chia i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 1-2 godziny od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji przypominającej budyń.⁠

⁣⁠Miseczki: ⁣⁠

Połącz stopioną białą czekoladę i kolor. Dodaj czekoladę do silikonowej formy i obracaj nią tak, aby cała foremka była pokryta. Wstaw do zamrażarki aż będzie twarde.⁣⁠
Ostrożnie wyjmij z foremki. Napełnij każdy kubek czekoladowy budyniem chia. ⁠
Wstaw do lodówki, aż będą gotowe do podania⁠

⁠____________________________________________________⁠


Good morning lovely people. How about Raspberry Chia Pudding in white chocolate cups 💕 ⁣⁠Simple and tasty treat 😊⁠
⁣⁠

✔️RECIPE:⁠

1 cup raspberries fresh or frozen⁣⁠
1 cup milk⁠
3 tbsp agave syrup⁣⁠
1/4 cup natural yogurt⁠
1/4 cup chia seeds⁠

⁣⁠▫️Chocolate cup⁠
200g white chocolate⁠
few drops pink food colouring⁠

⁣⁠

In a blender combine raspberries, milk, agave syrup and yogurt.⁠

Pour mixture into a bowl, add chia seeds and stir well. Let it rest in the fridge for 1-2 hours, stirring occasionally, until it reaches a pudding-like consistency.⁠

⁣⁠
Chocolate cup ⁣⁠
Combine melted white chocolate and food colour. Add chocolate into a silicone mold and swirl it around so that the whole case is coated. Freeze until set.⁠

To assemble⁣⁠
Remove chocolate cups from freezer and carefully remove from the mold. Fill each chocolate cup with chia pudding. Refrigerate until ready to serve.⁠


SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty