Chia w białej czekoladzie
Dzień dobry kochani. Deserek z chia w miseczce z białej czekolady - czy ktoś chętny na taki smakolyk? Prosto i smacznie 😊💕
SKŁADNIKI:
1 szklanka malin, świeżych lub mrożonych
1 szklanka mleka
3 łyżki syropu z agawy
1/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki nasion chia
▫️Miseczki czekoladowe
200g białej czekolady
kilka kropli różowego barwnika
WYKONANIE:
Zmiksuj maliny, mleko, jogurt i syrop z agave na gładką masę.
Wlej do miski, dodaj chia i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 1-2 godziny od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji przypominającej budyń.
Miseczki:
Połącz stopioną białą czekoladę i kolor. Dodaj czekoladę do silikonowej formy i obracaj nią tak, aby cała foremka była pokryta. Wstaw do zamrażarki aż będzie twarde.
Ostrożnie wyjmij z foremki. Napełnij każdy kubek czekoladowy budyniem chia.
Wstaw do lodówki, aż będą gotowe do podania
Good morning lovely people. How about Raspberry Chia Pudding in white chocolate cups 💕 Simple and tasty treat 😊
✔️RECIPE:
1 cup raspberries fresh or frozen
1 cup milk
3 tbsp agave syrup
1/4 cup natural yogurt
1/4 cup chia seeds
▫️Chocolate cup
200g white chocolate
few drops pink food colouring
In a blender combine raspberries, milk, agave syrup and yogurt.
Pour mixture into a bowl, add chia seeds and stir well. Let it rest in the fridge for 1-2 hours, stirring occasionally, until it reaches a pudding-like consistency.
Chocolate cup
Combine melted white chocolate and food colour. Add chocolate into a silicone mold and swirl it around so that the whole case is coated. Freeze until set.
To assemble
Remove chocolate cups from freezer and carefully remove from the mold. Fill each chocolate cup with chia pudding. Refrigerate until ready to serve.
SKŁADNIKI:
1 szklanka malin, świeżych lub mrożonych
1 szklanka mleka
3 łyżki syropu z agawy
1/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki nasion chia
▫️Miseczki czekoladowe
200g białej czekolady
kilka kropli różowego barwnika
WYKONANIE:
Zmiksuj maliny, mleko, jogurt i syrop z agave na gładką masę.
Wlej do miski, dodaj chia i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 1-2 godziny od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji przypominającej budyń.
Miseczki:
Połącz stopioną białą czekoladę i kolor. Dodaj czekoladę do silikonowej formy i obracaj nią tak, aby cała foremka była pokryta. Wstaw do zamrażarki aż będzie twarde.
Ostrożnie wyjmij z foremki. Napełnij każdy kubek czekoladowy budyniem chia.
Wstaw do lodówki, aż będą gotowe do podania
____________________________________________________
Good morning lovely people. How about Raspberry Chia Pudding in white chocolate cups 💕 Simple and tasty treat 😊
✔️RECIPE:
1 cup raspberries fresh or frozen
1 cup milk
3 tbsp agave syrup
1/4 cup natural yogurt
1/4 cup chia seeds
▫️Chocolate cup
200g white chocolate
few drops pink food colouring
In a blender combine raspberries, milk, agave syrup and yogurt.
Pour mixture into a bowl, add chia seeds and stir well. Let it rest in the fridge for 1-2 hours, stirring occasionally, until it reaches a pudding-like consistency.
Chocolate cup
Combine melted white chocolate and food colour. Add chocolate into a silicone mold and swirl it around so that the whole case is coated. Freeze until set.
To assemble
Remove chocolate cups from freezer and carefully remove from the mold. Fill each chocolate cup with chia pudding. Refrigerate until ready to serve.
SMACZNEGO
Komentarze