Ramen z pierogami z mięsem
Na obiad pierogi z mięsem w aromatycznej zupie😋
✔️RAMEN
100g świeżych shiitake
1 czerwona papryczka chili
1 łodyga (5 cm) drobno posiekana trawy cytrynowej
1 kapusta pak choi
2 łyżeczki miso
1 marchewka
850ml bulionu warzywnego
sól, pieprz
Spryskaj woka olejem i smaż przez 5 min pokrojone grzyby, chili, trawę cytrynową,marchew i pak choi. Wlej bulion. Dodaj miso. Gotuj na wolnym ogniu przez 10min. Dopraw do smaku
✔️PIEROGI
◽️Farsz
1 mała cebula
1 starta marchewka
500g mielonego z indyka
przyprawy dowolne
Podsmażyć cebulę. Dodać mięso i marchewkę, przyprawić i smażyć ok 10min. Gdy farsz wystygnie wrzucam w food procesor żeby zmielić na gładką masę
◽️Ciasto
250g mąki
180ml ciepłej! wody
Z mąki usypać mały kopiec, zrobić dołek i wlewać troszkę wody i łączyć z mąką. Wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować,pokroić w kwadraty, nałożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi (na YouTube są instruktaże jak zawijać wontons)Pierogi wrzucać na gotoującą się wodę, gdy wypłyną gotuj około 2min.
Zajadać z zupą
___________________________________________________________
✔️RAMEN
100g fresh shiitake mushrooms
1 red chilli
1 stem (5cm) finely chopped lemon grass
1 pak choi
2 tsp miso
1 carrot
850ml vegetable stock
salt, pepper
Spray a wok with oil and fry for 5 min chopped shiitake mushrooms, chilli, lemongrass, carrot and pak choi. Pour in the stock. Add miso. Simmer for 10min. Season to taste
✔️WONTONS
◽️Filling
1 small onion
1 grated carrot
500g minced turkey
seasoning
Saute onions. Add meat, carrot and seasonings and fry for 10min. Let it cool and then blend to create pate.
▪️Dough
Make a small mound of flour, make a hole and add a little water and combine with flour. Knead the dough.
Roll out the dough, cut squares, put a teaspoon of stuffing, stick the edges together(watch some YouTube video to see how to do it). Put the dumplings on the boiling water, when they come out, cook for 2min
Serve in ramen
SMACZNEGO
Komentarze