Racuchy

Z serii ''przysmaki z dzieciństwa''. Racuchy z jabłkami to jedno z moich ulubionych wspomnień. Szybkie do zrobienia, z ciasta bez dodatku drożdży. Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych.⁠


SKŁADNIKI:


2 jabłka
300g mąki
1 jajko
2 łyżki cukru waniliowego
2 łyżki proszku do pieczenia
225ml mleka
150ml wody


WYKONANIE:

1. Jabłka pokroić w drobną kostkę.



2. Resztę składników zmiksować dokładnie.



3. Dodać pokrojone jabłka.



4. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Wykładać po około łyżce ciasta.
Smażyć z obu stron na średnim ogniu aż będą zrumienione



5. Odłożyć na ręcznik papierowy.

 

6. Przestudzone racuchy posypać cukrem pudrem. Gotowe






Smacznego
__________________________________________________________________________________

These apple pancakes remind me of my childhood. I used to love them..well I still love them. I remember munching on them between meals and eating them in my school canteen... I make many versions of this pancakes often but today it will be traditional recipe. At least I think it is traditional. ⁠


INGREDIENTS:

2 apples⁠
300g plain flour⁠
1 egg⁠
2 tablespoons of vanilla sugar⁠
2 teaspoons of sweet cinnamon ⁠
2 teaspoons baking powder⁠
225ml milk⁠
150ml water⁠

+ vegetable ⁠oil for frying⁠


HOW TO:

1. Cut the apples into cubes⁠
2. Mix the rest of the ingredients thoroughly (the dough should be thick) ⁠
3. Add chopped apples⁠, mix⁠
4. Heat up oil. Put a spoonful of dough into the pan. Fry on both sides over medium heat until golden brown⁠
5. Put on a paper towel. ⁠
6. When cooled down sprinkle with icing sugar.⁠

Popularne posty