Breakfast Bar - śniadaniowy przysmak
Dzień dobry kochani. Dzisiaj przepis mojej córci na dwukolorową przegryzkę śniadaniową. BREAKFAST BAR to połączenie 2 ciast, smakuje super. Polecam spróbować
SKŁADNIKI:
▫️ WARSTWA 1
1/4 szkl mąki
1/4 szkl kakao
3 łyżki słodzika
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki jogurtu greckiego niskotuszczowego
2 łyżki mleka migdałowego
1/2 łyżeczki zapachu waniliowego
▫️ WARSTWA 2
1/4 szkl mąki
3 łyżki słodzika
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 białko jajka
1 łyżka rozpuszczonego masła
1/2 łyżeczki zapachu waniliowego
2 łyżki pokrojonej czekolady
WYKONANIE:
Warstwa 1.
Wymieszaj razem mąkę, kakao, słodzik i proszek do pieczeniaZrób dołek i w środek dodaj jogurt, mleko migdałowe i zapach
Mieszaj aż utowrzy się gęsta masa
Wlej do formeki, rozsmaruj na cienką warstwę
Warstwa 2.
Wymieszaj mąkę, słodzik i proszek do pieczenia
Dodaj białko, masło i zapach, wymieszaj do połącznia składników
Dodaj czekoladę i wymieszaj
Nałóż małą łyżkę ciasta na pierwszą warstwę, delikatnie rozsmaruj, powtórz do wyczerpania masy
Piecz wszystko razem 20min w 180C
_____________________________________
My daughter made a 2 layer BREAKFAST BAR, simple but very tasty snack🍫
INGREDIENTS:
▫️ LAYER 11/4 cup flour
1/4 cup cocoa powder
3 tbs sweetener
1/2 tsp baking powder
3 tbsp low Greek yoghurt
2 tbsp almond milk
1/2 tsp vanilla extract
▫️ LAYER 2
1/4 cup flour
3 tbsp sweetener
1/2 tsp baking powder
1 egg white
1 tbsp melted butter
1/2 tsp vanilla extract
2 tbsp chocolate chips
METHOD:
Layer 1.
Whisk together flour, cocoa, sweetener and baking powder
Make a well in the centre and add Greek yoghurt, almond milk and vanilla extract
Mix together until a thick batter forms
Pour into tin and spread into thin layer
Layer 2.
Whisk together flour, sweetener and baking powder
Add egg white, melted batter and vanilla extract, fold until combined
Fold in chocolate chips
Add a small spoonful of batter on to of first layer gently spreading it out
Bake all together 20 min in 180C
Komentarze