Czosnkowe kulki chlebowe (Weight Watchers)
SKŁADNIKI:
250g mąki chlebowej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku granulek
1/2 łyżeczki suchych drożdży
WYKONANIE:
Wymieszać składniki. Wlać 150ml ciepłej wody i zagnieść ciasto. Przykryć miskę z ciastem ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu
Gdy podwoi objętość oderwać po kawałku i formować kulki. Wychodzi 20 małych sztuk
Spryskać delikatnie oliwą, przykryć ściereczką i zostawić na 10 - 15min
Posmarować roztrzepany jajkiem. Piec w rozgrzanym do 200st piekarniku około 15 min, aż się zrumienią



250g mąki chlebowej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku granulek
1/2 łyżeczki suchych drożdży
WYKONANIE:
Wymieszać składniki. Wlać 150ml ciepłej wody i zagnieść ciasto. Przykryć miskę z ciastem ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu
Gdy podwoi objętość oderwać po kawałku i formować kulki. Wychodzi 20 małych sztuk
Spryskać delikatnie oliwą, przykryć ściereczką i zostawić na 10 - 15min
Posmarować roztrzepany jajkiem. Piec w rozgrzanym do 200st piekarniku około 15 min, aż się zrumienią



SMACZNEGO
Komentarze