Czosnkowe kulki chlebowe (Weight Watchers)
SKŁADNIKI:
250g mąki chlebowej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku granulek
1/2 łyżeczki suchych drożdży
WYKONANIE:
Wymieszać składniki. Wlać 150ml ciepłej wody i zagnieść ciasto. Przykryć miskę z ciastem ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu
Gdy podwoi objętość oderwać po kawałku i formować kulki. Wychodzi 20 małych sztuk
Spryskać delikatnie oliwą, przykryć ściereczką i zostawić na 10 - 15min
Posmarować roztrzepany jajkiem. Piec w rozgrzanym do 200st piekarniku około 15 min, aż się zrumienią
![](https://4.bp.blogspot.com/-9dMzDXq5pBo/XlkWbL_8BpI/AAAAAAAAYEU/dWEHxQYttpY8Rs89UDSFK6QbnxHA6yNUACK4BGAYYCw/s640/garlic%2B2.jpg)
![](https://2.bp.blogspot.com/-90cczFppNkE/XlkWdiNwZFI/AAAAAAAAYEc/O279r1IQk9ElXPyiKyka-gtQjWKVKpSYgCK4BGAYYCw/s640/garlic%2B1.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/-ekZeDzfLlGs/XlkWhEAn-kI/AAAAAAAAYEk/ZqkCUl8iu9ArpbaZt9cJF7J0ojChOHsDwCK4BGAYYCw/s640/garlic%2B3.jpg)
250g mąki chlebowej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku granulek
1/2 łyżeczki suchych drożdży
WYKONANIE:
Wymieszać składniki. Wlać 150ml ciepłej wody i zagnieść ciasto. Przykryć miskę z ciastem ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu
Gdy podwoi objętość oderwać po kawałku i formować kulki. Wychodzi 20 małych sztuk
Spryskać delikatnie oliwą, przykryć ściereczką i zostawić na 10 - 15min
Posmarować roztrzepany jajkiem. Piec w rozgrzanym do 200st piekarniku około 15 min, aż się zrumienią
![](https://4.bp.blogspot.com/-9dMzDXq5pBo/XlkWbL_8BpI/AAAAAAAAYEU/dWEHxQYttpY8Rs89UDSFK6QbnxHA6yNUACK4BGAYYCw/s640/garlic%2B2.jpg)
![](https://2.bp.blogspot.com/-90cczFppNkE/XlkWdiNwZFI/AAAAAAAAYEc/O279r1IQk9ElXPyiKyka-gtQjWKVKpSYgCK4BGAYYCw/s640/garlic%2B1.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/-ekZeDzfLlGs/XlkWhEAn-kI/AAAAAAAAYEk/ZqkCUl8iu9ArpbaZt9cJF7J0ojChOHsDwCK4BGAYYCw/s640/garlic%2B3.jpg)
SMACZNEGO
Komentarze