Chlebek owsiany buraczkowy (z mikrofalówki)
Chlebek otrębowy na szybko, doskonały na kanapki a po dodaniu proszku z buraków oprócz fajnego koloru ma również ciekawszy smak.
SKŁADNIKI:
50g otrębów owsianych
1 jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku buraczkowego
WYKONANIE:
Wszystkie składniki idą do małego plastikowego pudełeczka. Mieszamy wszystko dokładnie by powstała w miarę lejąca się masa.
Jeśli masa jest gęsta można dodać więcej jogurtu. Wkładamy pudełeczko na 4 min do mikrofalówki.
Uwaga: niektóre mikrofalówki mają mniejszą moc więc trzeba będzie podgrzewać troszkę dłużej
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Quick oats bread, perfect for sandwiches and after adding beetroot powder in addition to a cool color it also has a more interesting taste.
INGREDIENTS:
50g oat bran
1 egg
1/2 teaspoon of baking powder
2 tablespoons of plain yogurt
1/2 teaspoon beetroot powder
METHOD:
All ingredients go into a small plastic box. We mix everything thoroughly to create a relatively flowing batter
If the batter is thick, you can add more yogurt. Then put it in small rectangular plastic box and microwave foe 4 minutes.
Note: some microwaves have less power so you will need to heat it for a little longer
SMACZNEGO
Komentarze