Mleczne kulki
Mleczne kuleczki to szybki i łatwy do przyrządzenia deser z niewielkiej ilości składników. Przygotowanie smakowitych, słodkich kuleczek nie zajmuje wiele czasu. Nie wymagają one pieczenia, gotowania czy smażenia. Smak zależy tylko i wyłącznie od naszej fantazji, można dodać wszelakie
dodatki kakao, kawę, likier, wiórki kokosowe, orzeszki - wszystko, na co macie
ochotę.
SKŁADNIKI:
250g mleka w proszku
150g kostki masła
100g cukru pudru
kilka kropli olejku waniliowego
100g gorzkiej czekolady na polewę
garść posiekanych orzechów do posypania
WYKONANIE:
Miękkie masło, cukier i olejek utrzeć na puszystą masę.
Powoli dodawać mleko w proszku i ucierać.
Gdy już masa będzie dokładnie wyrobiona, uformować kulki.
Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Rozpuścić czekolade w kąpieli wodnej. Zamoczyć kulki. Posypać orzechami.


SKŁADNIKI:
250g mleka w proszku
150g kostki masła
100g cukru pudru
kilka kropli olejku waniliowego
100g gorzkiej czekolady na polewę
garść posiekanych orzechów do posypania
WYKONANIE:
Miękkie masło, cukier i olejek utrzeć na puszystą masę.
Powoli dodawać mleko w proszku i ucierać.
Gdy już masa będzie dokładnie wyrobiona, uformować kulki.
Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Rozpuścić czekolade w kąpieli wodnej. Zamoczyć kulki. Posypać orzechami.


SMACZNEGO
___________________________________________________________
“Milk balls” - quick and easy to make dessert with a small amount of ingredients. Preparation of those tasty, sweet balls does not take much time. They do not require baking, cooking or frying. The taste depends only on our imagination, you can add all kinds of ingredients - cocoa, coffee, liqueur, coconut, nuts - everything you fancy
INGREDIENTS:
250g milk powder
150g butter
100g icing sugar
a few drops of vanilla essence
100g dark chocolate for dipping
a handful of chopped nuts for sprinkling
HOW TO:
▫️ Beat soft butter, sugar and essence until its fluffy.
▫️ Slowly add the milk powder and combine together.
▫️ Once the batter is thoroughly mixed form balls.
▫️ Put in the fridge for about 1 hour.
▫️ Melt chocolate in a water bath. Dip the balls. Sprinkle with nuts.
INGREDIENTS:
250g milk powder
150g butter
100g icing sugar
a few drops of vanilla essence
100g dark chocolate for dipping
a handful of chopped nuts for sprinkling
HOW TO:
▫️ Beat soft butter, sugar and essence until its fluffy.
▫️ Slowly add the milk powder and combine together.
▫️ Once the batter is thoroughly mixed form balls.
▫️ Put in the fridge for about 1 hour.
▫️ Melt chocolate in a water bath. Dip the balls. Sprinkle with nuts.