Jabłkowe naleśniki
SKŁADNIKI:
3 średnie jabłka
190g mąki tortowej
220ml mleka
1 jajko
1 łyżka cukru wanilinowego
2 łyżki słodzika ''Splenda'' (lub innego słodzidła)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
WYKONANIE:
1. Jabłka obrać i zetrzeć na tartce o drobnych oczkach.

2. Dodać resztę składników, zmiksować dokładnie

3. Smażyć na patelni spryskanej tłuszczem na średnim ogniu.

Nie rozlewam ciasta na całej patelni

Takie naleśniki świetnie smakują z lodami śmietankowymi, truskawkami i bitą śmietaną. Oczywiście można je jeść bez dodatków i są równie smaczne :)
3 średnie jabłka
190g mąki tortowej
220ml mleka
1 jajko
1 łyżka cukru wanilinowego
2 łyżki słodzika ''Splenda'' (lub innego słodzidła)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
WYKONANIE:
1. Jabłka obrać i zetrzeć na tartce o drobnych oczkach.
2. Dodać resztę składników, zmiksować dokładnie
3. Smażyć na patelni spryskanej tłuszczem na średnim ogniu.
Nie rozlewam ciasta na całej patelni
Takie naleśniki świetnie smakują z lodami śmietankowymi, truskawkami i bitą śmietaną. Oczywiście można je jeść bez dodatków i są równie smaczne :)
Komentarze