Udka z pistacjami

SKŁADNIKI:

750g udek z kurczaka
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
1 łyżeczka kucharka
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka papryki 
150ml wody
50ml Pimms'a
1 mała cebula
35szt orzechów pistacjowych
2-3 łyżki serka ''Philadelphia light'' (lub inny podobny)


WYKONANIE:

Udka obsmażyć na patelni bez tłuszczu. 
Do garnka wrzucić przyprawy. Wlać wodę oraz ‘’Pimms’’ Wymieszać.  
Dodać pokrojoną w cienkie piórka cebulę i pistacje. 
Przełożyć podsmażonego kurczaka


Dusić ok45 min. 
Gdy kurczak będzie miękki dodać serek ''Philadelphia light''. Wymieszać.


Podawać z kaszą lub ziemniakami i sałatką.


Smacznego
EG


Komentarze

Popularne posty