Swiss Roll z dżemem jeżynowym
Puszysty, kremowy Swiss Roll z dżemem jeżynowym idealny na deser!
Miłego dnia!
Edzia♡
SKŁADNIKI:
▫️Ciasto
3 jajka
80g drobnego cukru
½ łyżeczki pasty waniliowej
60g mąki
▫️Krem
250g mascarpone
3 łyżki mleka w proszku
4 łyżki cukru pudru
▫️Dżem
150g drobnego cukru
500g jeżyn
WYKONANIE:
Zrób dżem - jeżyny gotuj z cukrem, aż masa będzie gęsta. Zmiksuj i przecedź z nasion. Odstaw do ostygnięcia
Ciasto - do miski włożyć jajka, cukier i pastę waniliową i ubić, aż będzie puszysta. Przesiej mąkę i delikatnie wymieszaj z jajakami. Wlej do foremki i piecz 20 min/190C. Odstaw by trochę ostygło
Krem - umieść wszystkie składniki na krem w misce i ubij razem, aż masa będzie gęsta i puszysta.
Rozsmaruj dżem na cieście., pozostawiając 2 cm przerwy wokół krawędzi. Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu, a następnie połóż jeżyny na długim brzegu ciasta. Unieś tą krawędź i zwiń biszkopt dość ciasno, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby dobrze się zastygło
This really fluffy, fruity and creamy blackberry Swiss roll is perfect treat;
Have a fabulous day!
Love, Edzia♡
INGREDIENTS
▫️Sponge
3 eggs
80g caster sugar
½ tsp vanilla bean paste
60g self-raising flour
▫️Cream
250g mascarpone
3tbs powdered milk
4tbs icing sugar
▫️Jam
150g caster sugar
500g blackberries
METHOD
Make jam - Cook blackberries with sugar until mixture is very thick. Blend together and strain from seeds. Set aside to cool
Sponge - Place the eggs, sugar and vanilla seeds into a bowl and whisk until very pale, fluffy and thickened. Sift in the flour and carefully fold in. Pour into the lined tin and bake for 20 min/190C. Set aside to cool a little
Cream - Place all ingredients for the cream in the bowl and whisk it together until thick and fluffy
Spread jam over the sponge, leaving a 2cm gap around the edge. Spread the whipped cream over the top, then put some whole blackberries on one long edge. Take that edge and roll up the sponge quite tightly, wrap in cling film and place in the fridge for couple of hours to set properly
Miłego dnia!
Edzia♡
SKŁADNIKI:
▫️Ciasto
3 jajka
80g drobnego cukru
½ łyżeczki pasty waniliowej
60g mąki
▫️Krem
250g mascarpone
3 łyżki mleka w proszku
4 łyżki cukru pudru
▫️Dżem
150g drobnego cukru
500g jeżyn
WYKONANIE:
Zrób dżem - jeżyny gotuj z cukrem, aż masa będzie gęsta. Zmiksuj i przecedź z nasion. Odstaw do ostygnięcia
Ciasto - do miski włożyć jajka, cukier i pastę waniliową i ubić, aż będzie puszysta. Przesiej mąkę i delikatnie wymieszaj z jajakami. Wlej do foremki i piecz 20 min/190C. Odstaw by trochę ostygło
Krem - umieść wszystkie składniki na krem w misce i ubij razem, aż masa będzie gęsta i puszysta.
Rozsmaruj dżem na cieście., pozostawiając 2 cm przerwy wokół krawędzi. Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu, a następnie połóż jeżyny na długim brzegu ciasta. Unieś tą krawędź i zwiń biszkopt dość ciasno, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby dobrze się zastygło
______________________________________________
This really fluffy, fruity and creamy blackberry Swiss roll is perfect treat;
Have a fabulous day!
Love, Edzia♡
INGREDIENTS
▫️Sponge
3 eggs
80g caster sugar
½ tsp vanilla bean paste
60g self-raising flour
▫️Cream
250g mascarpone
3tbs powdered milk
4tbs icing sugar
▫️Jam
150g caster sugar
500g blackberries
METHOD
Make jam - Cook blackberries with sugar until mixture is very thick. Blend together and strain from seeds. Set aside to cool
Sponge - Place the eggs, sugar and vanilla seeds into a bowl and whisk until very pale, fluffy and thickened. Sift in the flour and carefully fold in. Pour into the lined tin and bake for 20 min/190C. Set aside to cool a little
Cream - Place all ingredients for the cream in the bowl and whisk it together until thick and fluffy
Spread jam over the sponge, leaving a 2cm gap around the edge. Spread the whipped cream over the top, then put some whole blackberries on one long edge. Take that edge and roll up the sponge quite tightly, wrap in cling film and place in the fridge for couple of hours to set properly
SMACZNEGO
Komentarze