Swiss Roll z dżemem jeżynowym

⁠Puszysty, kremowy Swiss Roll z dżemem jeżynowym idealny na deser⁠!
⁠⁠Miłego dnia!⁠
Edzia♡⁠

⁠SKŁADNIKI:

▫️Ciasto⁠

3 jajka⁠
80g drobnego cukru⁠
½ łyżeczki pasty waniliowej⁠
60g mąki 

▫️Krem⁠
250g mascarpone⁠
3 łyżki mleka w proszku⁠
4 łyżki cukru pudru⁠

▫️Dżem
150g drobnego cukru⁠
500g jeżyn⁠


WYKONANIE:

⁠Zrób dżem - jeżyny gotuj z cukrem, aż masa będzie gęsta. Zmiksuj i przecedź z nasion. Odstaw do ostygnięcia⁠

Ciasto - do miski włożyć jajka, cukier i pastę waniliową i ubić, aż będzie puszysta. Przesiej mąkę i delikatnie wymieszaj z jajakami. Wlej do foremki i piecz 20 min/190C. Odstaw by trochę ostygło⁠

Krem - umieść wszystkie składniki na krem ​​w misce i ubij razem, aż masa będzie gęsta i puszysta.⁠

⁠Rozsmaruj dżem na cieście., pozostawiając 2 cm przerwy wokół krawędzi. Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu, a następnie połóż jeżyny na długim brzegu ciasta. Unieś tą krawędź i zwiń biszkopt dość ciasno, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby dobrze się zastygło⁠

⁠______________________________________________⁠



This really fluffy, fruity and creamy blackberry Swiss roll is perfect treat⁠;
⁠Have a fabulous day!⁠
Love, Edzia♡⁠


INGREDIENTS

⁠▫️Sponge⁠
3 eggs⁠
80g caster sugar⁠
½ tsp vanilla bean paste⁠
60g self-raising flour⁠

▫️Cream⁠
250g mascarpone⁠
3tbs powdered milk⁠
4tbs icing sugar⁠

▫️Jam⁠
150g caster sugar⁠
500g blackberries


⁠METHOD

Make jam - Cook blackberries with sugar until mixture is very thick. Blend together and strain from seeds. Set aside to cool⁠

⁠⁠Sponge - Place the eggs, sugar and vanilla seeds into a bowl and whisk until very pale, fluffy and thickened. Sift in the flour and carefully fold in. Pour into the lined tin and bake for 20 min/190C. Set aside to cool a little⁠

Cream - Place all ingredients for the cream in the bowl and whisk it together until thick and fluffy⁠

Spread jam over the sponge, leaving a 2cm gap around the edge. Spread the whipped cream over the top, then put some whole blackberries on one long edge.⁠ Take that edge and roll up the sponge quite tightly, wrap in cling film and place in the fridge for couple of hours to set properly


SMACZNEGO



Komentarze

Popularne posty