Pierogi z jagodami (vegan)

Dzień dobry kochani. Przepis na letni obiad - pierogi z jagodami. Komu porcję nałożyć??⁠
⁠⁠⁠Miłego dnia!⁠
Całusy, Edyta♡⁠

SKŁADNIKI:

▫️Ciasto:⁠
250g mąki⁠
180ml ciepłej wody⁠

⁠▫️Nadzienie:⁠
500g jagód
4 łyżki cukru (jagody posypać cukrem, delikatnie wymieszać)⁠

⁠⁠

WYKONANIE:⁠

⁠Mąkę wsypać do misy, dolewać wody i łączyć z mąką. Wyrobić ciasto⁠

Ciasto rozwałkować na cienki placek, wyciąć kółka⁠. Na środku kółka nałożyć kilka jagód, dokładnie zlepić brzegi.⁠

⁠Pierogi wrzucić na gotującą się wodę. Delikatnie wymieszać, gdy wypłyną gotować ok 2 min. Odcedzić.⁠

⁠Podawać z dodatkiem śmietany / jogurtu z cukrem⁠


⁠_________________________________________⁠


⁠Good morning my lovelies. Blueberry dumplings. Sweet summery dinner that is often served on Polish tables. Sweet, fruity dumplings are quite common dish in my homeland, but we do make all sorts of dumplings, with cheese, meat, fruits, mushrooms etc⁠
Try and let me know what you think ⁠😉😘⁠
Have a great day!⁠
Love, Edyta♡⁠


INGREDIENTS:⁠

▫️⁠Dough:⁠
250g of flour⁠
180ml of water⁠

▫️Filling:⁠
500g blueberries⁠
4 tablespoons of sugar (sprinkle blueberries with sugar, mix gently)⁠

METHOD:

Sift flour into a bowl. Add water and stir until combined. Kneed to make a smooth dough⁠

⁠Divide the dough into few parts. Roll out 1 piece of dough quite thinly. Cut out shape (use edge of the cup or glass)⁠

⁠Put a few blueberries in the centre of the circle and carefully seal at the edges.⁠

⁠Drop dumplings on boiling water. Mix gently. When they float on the top, cook for further 2 minutes, strain.⁠

⁠Serve with whipped cream with sugar or yogurt⁠


SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty