Papryki nadziewane kuskus
Koniecznie do jedzenia na ciepło, bo kiedy ostygną stają się mniej soczyste, a papryki niestety nie są już tak miękkie i delikatne. Smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności.
SKŁADNIKI:
300g pieczarek
1/4 średniej cebuli
garść poszatkowanego szczypiorku
400g piersi kury
180g cukinii
220g kuskus
papryka (czerwona, pomarańczowa)
ser mozzarella
1 łyżeczka kucharka
pieprz
papryczka chilli w proszku
WYKONANIE:
1. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebulę również. Dodać łyżeczkę kucharka, posiekany szczypiorek - podsmażyć.

2. Dodać cukinię, wymieszać i smażyć na małym ogniu aż cukinia zmięknie

3. Pierś z kurczaka pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Po ostudzeniu pokroić w kostkę i dodać do mieszanki warzyw.

4. Kus kus ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Dodać do warzyw i kurczaka - wymieszać.

5. Paprykę przeciąć na pół (w łódkę). Wydrążyć środek., usunąć pestki.

6. Nadziać papryki farszem, ugnieść farsz. Posypać serem.

7. Zapiec w piekarniku ok 30 - 40min przykryte folią (lub w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem). Można podawać polane salsą lub śmietaną kwaśna ze szczypiorkiem.


Peppers stuffed with couscous. Tasty dish that even amatour will have no problem making 🙂
🟣 Weight Watches PURPLE plan 5SP for whole recipe
INGREDIENTS:
300g mushrooms
1/4 medium onion
a handful of chopped chives
400g chicken breasts
180g zucchini
3 peppers
100g light mozzarella cheese
220g wholewheat couscous
1 teaspoon of all purpose seasoning
pepper
chilli powder
METHOD:
Chop mushrooms and onions, fry. Add all purpose seasoning and chives, mix
Add zucchini, mix and fry on low heat for 10 min
Fry the chicken breast. After breast cool down cut into cubes and add to the vegetables
Cook couscous according to the recipe on the packaging. Add to vegetables and chicken - mix
Cut the pepper in half. Hollow out, remove seeds
Stuff the peppers, sprinkle with cheese. Bake in the oven for 30 - 40 minutes covered with foil (or in an ovenproof dish covered)
SKŁADNIKI:
300g pieczarek
1/4 średniej cebuli
garść poszatkowanego szczypiorku
400g piersi kury
180g cukinii
220g kuskus
papryka (czerwona, pomarańczowa)
ser mozzarella
1 łyżeczka kucharka
pieprz
papryczka chilli w proszku
WYKONANIE:
1. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebulę również. Dodać łyżeczkę kucharka, posiekany szczypiorek - podsmażyć.
2. Dodać cukinię, wymieszać i smażyć na małym ogniu aż cukinia zmięknie
3. Pierś z kurczaka pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Po ostudzeniu pokroić w kostkę i dodać do mieszanki warzyw.
4. Kus kus ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Dodać do warzyw i kurczaka - wymieszać.
5. Paprykę przeciąć na pół (w łódkę). Wydrążyć środek., usunąć pestki.
6. Nadziać papryki farszem, ugnieść farsz. Posypać serem.
7. Zapiec w piekarniku ok 30 - 40min przykryte folią (lub w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem). Można podawać polane salsą lub śmietaną kwaśna ze szczypiorkiem.

Smacznego
____________________________________________________________
🟣 Weight Watches PURPLE plan 5SP for whole recipe
INGREDIENTS:
300g mushrooms
1/4 medium onion
a handful of chopped chives
400g chicken breasts
180g zucchini
3 peppers
100g light mozzarella cheese
220g wholewheat couscous
1 teaspoon of all purpose seasoning
pepper
chilli powder
METHOD:
Chop mushrooms and onions, fry. Add all purpose seasoning and chives, mix
Add zucchini, mix and fry on low heat for 10 min
Fry the chicken breast. After breast cool down cut into cubes and add to the vegetables
Cook couscous according to the recipe on the packaging. Add to vegetables and chicken - mix
Cut the pepper in half. Hollow out, remove seeds
Stuff the peppers, sprinkle with cheese. Bake in the oven for 30 - 40 minutes covered with foil (or in an ovenproof dish covered)
Komentarze