Lizaki Bezowe
LIZAKI BEZOWE - jak wam się podobają?
Lizaki z bezy pięknie będą wyglądać zapakowane w celofan i uwieńczone wstążeczką. Doskonale prezentują się również na tortach. Można je przygotować w wielu kolorach i kształtach a dodatkowo do ich dekoracji wykorzystać różne posypki.
SKŁADNIKI:
Beza:
3 białka
150 g drobnego cukru
słomki papierowe
barwniki spożywcze
posypka cukrowa
WYKONANIE:
Lizaki z bezy pięknie będą wyglądać zapakowane w celofan i uwieńczone wstążeczką. Doskonale prezentują się również na tortach. Można je przygotować w wielu kolorach i kształtach a dodatkowo do ich dekoracji wykorzystać różne posypki.
SKŁADNIKI:
Beza:
3 białka
150 g drobnego cukru
słomki papierowe
barwniki spożywcze
posypka cukrowa
WYKONANIE:
Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając na najwyższych obrotach, dodać stopniowo po łyżce cukier. Ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści.
Chcąc zrobić bezy kolorowe dodaj trochę barwnika
Pianę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego.
Wycisnąć trochę piany bezowej na słomki i ułożyć je na papierze do pieczenia. (W ten sposób słomka przyklei się do papieru). Wyciskać pianę bezową, robiąc dowolne kształty.
Bezy można przed pieczeniem posypać posypką cukrową.
Piec (suszyć) w 100°C przez ok. półtorej godziny
MERINGUES LOLLIPOPS - how do you like them?
Meringue lollipops will look beautiful when packed in cellophane and decorated with a ribbon. They also look great on cakes. They can be made in many colours and shapes and, in addition, you can decorate them with sprinkles
INGREDIENTS:
Meringue:
3 egg whites
150g caster sugar
paper straws
food dyes
sugar sprinkles
METHOD:
Beat the egg whites until stiff. Continue whipping at high speed, gradually adding sugar. Beat until the sugar dissolves and the foam is stiff and shiny
If you want to make colourful meringues, add a little food colouring
Put the meringue foam into piping bag.
Squeeze some meringue into the straws and place them at the baking sheet. (This way, the straw will stick to the paper) Squeeze the meringue foam, making any shape you like.
Before baking, decorate the meringues with sprinkles
Bake in 100°C for about an hour and a half
Chcąc zrobić bezy kolorowe dodaj trochę barwnika
Pianę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego.
Wycisnąć trochę piany bezowej na słomki i ułożyć je na papierze do pieczenia. (W ten sposób słomka przyklei się do papieru). Wyciskać pianę bezową, robiąc dowolne kształty.
Bezy można przed pieczeniem posypać posypką cukrową.
Piec (suszyć) w 100°C przez ok. półtorej godziny
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
MERINGUES LOLLIPOPS - how do you like them?
Meringue lollipops will look beautiful when packed in cellophane and decorated with a ribbon. They also look great on cakes. They can be made in many colours and shapes and, in addition, you can decorate them with sprinkles
INGREDIENTS:
Meringue:
3 egg whites
150g caster sugar
paper straws
food dyes
sugar sprinkles
METHOD:
Beat the egg whites until stiff. Continue whipping at high speed, gradually adding sugar. Beat until the sugar dissolves and the foam is stiff and shiny
If you want to make colourful meringues, add a little food colouring
Put the meringue foam into piping bag.
Squeeze some meringue into the straws and place them at the baking sheet. (This way, the straw will stick to the paper) Squeeze the meringue foam, making any shape you like.
Before baking, decorate the meringues with sprinkles
Bake in 100°C for about an hour and a half
SMACZNEGO
Komentarze