Burgery z indyka
SKŁADNIKI:
400g mielonej piersi z indyka
1 cukinia
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
sól, pieprz
WYKONANIE
1. Mięso mielone wrzucić do miski.
2. Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posolić i odczekać 5min. Odcisnąć wodę i przerzucić do miski z mięsem. Cebulę zetrzeć na papkę i również dodać do mięsa.
3. Całość przyprawić: zmiażdżony czosnek, oregano, bazylię, posypać szczyptą soli i dodać pieprz.
Wymieszać aż wszystko jest dokładnie połączone. Podzielić mięso na kilka części u uformować kulkę, następnie spłaszczyć na grubość ok 1cm.
4. Grilować lub usmażyć na patelni bez tłuszczu
400g mielonej piersi z indyka
1 cukinia
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
sól, pieprz
WYKONANIE
1. Mięso mielone wrzucić do miski.
2. Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posolić i odczekać 5min. Odcisnąć wodę i przerzucić do miski z mięsem. Cebulę zetrzeć na papkę i również dodać do mięsa.
3. Całość przyprawić: zmiażdżony czosnek, oregano, bazylię, posypać szczyptą soli i dodać pieprz.
Wymieszać aż wszystko jest dokładnie połączone. Podzielić mięso na kilka części u uformować kulkę, następnie spłaszczyć na grubość ok 1cm.
4. Grilować lub usmażyć na patelni bez tłuszczu
SMACZNEGO
Komentarze