Chleb z blaszki
Na dobry początek dnia - chleb własnej roboty. Takie pyszne, chrupiące pieczywo na śniadanie poprawia mi humor. Będą pyszne kanapki, mniam, mniam 😋
SKŁADNIKI:
320g plain flour
320g wholemeal bread flour
40g melted butter
200ml milk
150ml water
2 tsp of sugar
7g instant yeast
1 tsp salt
1 egg for brushing
seeds: poppy, sesame, sunflower
METHOD:
Put all the ingredients in a bowl. Mix everything until combined (if the dough is too thick, add a little water) and knead the dough. Cover with a cloth and set aside to rise
Put the dough on the table and shape into rectangle. Place the dough on the loaf pan, set aside for 30 minutes to rise again. Brush the dough with beaten egg, sprinkle with seeds. Put into preheated oven, bake at 180C / 20min
SKŁADNIKI:
320g mąki pszennej
320g ciemnej / razowej mąki
40g rozpuszczonego masła
200ml mleka
150ml wody
2 łyżeczki cukru
7g drożdży suchych (instant)
1 łyżeczka soli
1 jajko do posmarowania
mak, sezam, słonecznik
WYKONANIE:
320g ciemnej / razowej mąki
40g rozpuszczonego masła
200ml mleka
150ml wody
2 łyżeczki cukru
7g drożdży suchych (instant)
1 łyżeczka soli
1 jajko do posmarowania
mak, sezam, słonecznik
WYKONANIE:
Do miski włożyć wszystkie składniki. Mieszać aż wszystko się dobrze połączy (jeśli ciasto jest za gęste dolać odrobinę wody) i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić by wyrosło
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką i delikatnie uformować prostokąt. Przełożyć do blaszki i odstawić na 30min do ponownego wyrośnięcia
Chile posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem lub innymi ziarnami. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w temp 180C / 20min
_______
🇬🇧
Fresh bread for breakfast is a real treat. Fluffy, soft inside and crispy crust on the outside 🍞
INGREDIENTS:
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką i delikatnie uformować prostokąt. Przełożyć do blaszki i odstawić na 30min do ponownego wyrośnięcia
Chile posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem lub innymi ziarnami. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w temp 180C / 20min
_______
🇬🇧
Fresh bread for breakfast is a real treat. Fluffy, soft inside and crispy crust on the outside 🍞
INGREDIENTS:
320g plain flour
320g wholemeal bread flour
40g melted butter
200ml milk
150ml water
2 tsp of sugar
7g instant yeast
1 tsp salt
1 egg for brushing
seeds: poppy, sesame, sunflower
METHOD:
Put all the ingredients in a bowl. Mix everything until combined (if the dough is too thick, add a little water) and knead the dough. Cover with a cloth and set aside to rise
Put the dough on the table and shape into rectangle. Place the dough on the loaf pan, set aside for 30 minutes to rise again. Brush the dough with beaten egg, sprinkle with seeds. Put into preheated oven, bake at 180C / 20min
Komentarze