Babeczki Waniliowe
Dzień dobry kochani😚
Pyszne babeczki waniliowe, idealne na codzień lub na różne specjalne okazje.
SKŁADNIKI:
◻️Ciasto:
200g cukru
200g miękkiego masła
4 jajka
200g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
◻️Krem:
200g mascarpone
70g miękkiego masła
2 łyżki cukru waniliowego
6 łyżek cukru pudru
WYKONANIE:
W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, utrzyj mikserem na gładką, puszystą masę. Przełóż do foremek i piecz ok 20min w 180C. Po upieczeniu wyjmij z formy i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Zrób krem. Ubij masło z cukrem. Dodaj serek i ubij.
Udekoruj babeczki dowolnie 😊
Good morning my lovelies 😊
Make delicious cupcakes with this easy recipe, perfect for everyday baking and occasions.
INGREDIENTS:
◻️Cake:
200g caster sugar
200g softened butter
4 eggs
200g self-raising flour
1 tsp baking powder
2 tbsp milk
◻️Cream:
200g mascarpone
70g softened butter
2 tbs vanilla sugar
6 tbs icing sugar
METHOD:
In a large bowl, beat together all ingredients for sponge until you have a smooth, soft batter. Bake for about 20 mins / 180C until golden. Take out from the tin and leave to cool completely.
To make the filling, beat the butter and sugar until smooth and creamy, then add mascarpone and vanilla paste and whip.
Decorate cupcakes the way you want
Pyszne babeczki waniliowe, idealne na codzień lub na różne specjalne okazje.
SKŁADNIKI:
◻️Ciasto:
200g cukru
200g miękkiego masła
4 jajka
200g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
◻️Krem:
200g mascarpone
70g miękkiego masła
2 łyżki cukru waniliowego
6 łyżek cukru pudru
WYKONANIE:
W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, utrzyj mikserem na gładką, puszystą masę. Przełóż do foremek i piecz ok 20min w 180C. Po upieczeniu wyjmij z formy i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Zrób krem. Ubij masło z cukrem. Dodaj serek i ubij.
Udekoruj babeczki dowolnie 😊
______________________________________________
Good morning my lovelies 😊
Make delicious cupcakes with this easy recipe, perfect for everyday baking and occasions.
INGREDIENTS:
◻️Cake:
200g caster sugar
200g softened butter
4 eggs
200g self-raising flour
1 tsp baking powder
2 tbsp milk
◻️Cream:
200g mascarpone
70g softened butter
2 tbs vanilla sugar
6 tbs icing sugar
METHOD:
In a large bowl, beat together all ingredients for sponge until you have a smooth, soft batter. Bake for about 20 mins / 180C until golden. Take out from the tin and leave to cool completely.
To make the filling, beat the butter and sugar until smooth and creamy, then add mascarpone and vanilla paste and whip.
Decorate cupcakes the way you want
SMACZNEGO
Komentarze