Mochi z lodami

Mochi- nie tak łatwe do zrobienia, jak myślałam. Muszę powiedzieć, że nieźle z nimi się nawalczyłam i zdawało by się, że będzie to wielka porażka, ale... Jakoś tam wyszły😉
Miłego dnia
Edyta♡


SKŁADNIKI:

1 1/2 szkl mąki ryżowej
1/4 szklanki cukru
1 szklanka wody

+ 1/3 szk mąki kukurydzianej


WYKONANIE:


Połącz mąkę ryżową z cukrem w misce. Dodaj wodę, mieszaj do połączenia.

Wstaw miskę do kuchenki mikrofalowej, podgrzewaj przez 1 min. Wyjmij miskę i wymieszaj. Wstaw ponownie do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj przez minutę. Wyjmij i ponownie wymieszaj. Następnie podgrzewaj przez 30sekund, wymieszaj aż będzie jednolita gęsta masa.

Posyp blat mąką kukurydzianą. Połóż mochi na wierzchu. Pokrój mochi na 12 kawałków. Spłaszcz mochi w okrąg. (w razie potrzeby użyj więcej mąki kukurydzianej) i ułóż gałkę lodów na ciasto. Zawiń ciasto ściskając górę i delikatnie zwiń. Ułóż zwinięciem do dołu i od razu wstaw do zamrażarki.


___________________________________


Mochi- not as easy to make as I thought. Must say I did struggle and thought it will be an epic fail but...somehow they were ok 😉


✔️RECIPE

1 1/2 cups glutinous rice flour
1/4 cup sugar
1 cup water

+ 1/3 cup cornstarch for dusting


Combine the rice flour, sugar in a bowl. Add in water, mix until combined.�Put the bowl into a microwave, heat it up for 1 min. Take the bowl out and stir the mixture. Back into the microwave and heat it up for another 1 min. Remove the bowl from the microwave and give it a good stir again. Put back into the microwave and heat it up for 30 secs. Take it out and keep stirring until it thickens and comes together into one smooth dough.

Flour work surface with cornstarch. Put the mochi dough on top. Cut the mochi into 12 pieces. Flatten the mochi into a circle.

Place one scoop of ice cream on top of it. Wrap it pinching the top and gently roll. Place in freezer immediately


SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty