Murzynek

Kiedy nie masz czasu na przygotowywanie, to takie szybkie ciacho jest doskonałym rozwiązaniem. Pyszny dodatek do niedzielnej kawki⁠ ⁠


SKŁADNIKI:⁠

100g cukru⁠
340gl mąki⁠
150ml mleka⁠
120ml oleju⁠
150g dżemu wiśniowego⁠
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ⁠
1,5 łyżeczki sody⁠
3 jajka ⁠
2 łyżki kakao⁠
1 łyżeczka cynamonu⁠
1/2 szkl posiekanych orzechów⁠


WYKONANIE:⁠

Wymieszać całość do połączenia składników. Piec w rozgrzanym piekarniku 180°C ok 40-45 min. Do suchego patyczka . Wierzch posypać pudrem. ⁠

Foremka okrągła 25cm ⁠


▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠⁠


When you don't have time to prepare something fancy this quick recipe is the perfect solution. A delicious treat with Sunday coffee.⁠

INGREDIENTS: ⁠

100g sugar⁠
340g flour⁠
150ml milk⁠
120ml oil⁠
150g cherry jam⁠
1.5 teaspoons baking powder ⁠
1.5 teaspoons baking soda⁠
3 eggs ⁠
2 tablespoons cocoa⁠
1 teaspoon cinnamon⁠
1/2 cup chopped nuts⁠


⁠METHOD:⁠

Mix everything together to combine the ingredients. Bake in a preheated 180°C oven for about 40-45 minutes. Sprinkle the top with icing sugar. ⁠
Round mould 25cm ⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty