Babeczki dyniowe z orzechami i czekoladą

Babeczki dyniowe z orzechami i czekoladą z kremem kawowym i ozdobami z czekolady - idealne na Halloween party.


SKŁADNIKI:

◾️BABECZKI
175g mąki
80g brązowego cukru
3 jajka
30g oleju roślinnego
100g puree z dyni
1 łyżeczka przyprawy pumpkin spice
20g posiekanych orzechów
30g kawałków czekolady


◾️KREM
140g miękkiego masła
280g cukier puder
1 łyżeczka kawy rozpuszczona w 2 łyżkach mleka


WYKONANIE:

Babeczki:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Niekoniecznie mikserem. Takie wymieszane łyżką też jest ok. Przełóż w foremki. Piecz 40min w/ 170C

Krem:
Ubij masło do białości. Dodaj cukier i kawę i ubijaj aż masa będzie gładka i puszysta.


______________________________________________________


Pumpkin spice cupcakes with nuts and chocolate with coffee buttercream on top and some chocolate spiderweb decoration will be a great addition to your Halloween party table.

✔️RECIPE:

◾️CUPCAKES
175g flour
80g brown sugar
3 eggs
30ml vegetable oil
1 tsp pumpkin spice
100g pumpkin puree
20g chopped nuts
30g Choco chip

Mix all the ingredients thoroughly. It's not necessary to use mixer, mixing with spoon is sufficient enough. Pour into cupcakes forms and bake for 40min in 170C

◾️BUTTERCREAM

140g butter, softened
280g icing sugar
1 tsp coffee dissolved in 2 tbsp of milk

Beat the butter until soft. Add icing sugar and coffee and beat until smooth and fluffy.


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty