Owsianka zapiekana z jagodami

Dzień dobry wszystkim. Śniadanie trzeba zrobić... może komuś jagodową zapiekaną owsiankę z migdałami... Nie dość, że smakuje pysznie, to jest jeszcze super prosta do zrobienia. ⁠Doskonałe śniadanie. ⁠


✔️PRZEPIS  (2 porcje)⁠: ⁠

100g płatków owsianych ⁠
200g naturalnego jogurtu SKYR⁠ fat free⁠
1 jajko⁠
1 łyżka słodzika⁠
1 łyżeczka proszku do pieczenia⁠
100g jagód⁠
2 łyżki płatków migdałowych⁠


W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych. Masę nałóż w naczynie do pieczenia. Posyp migdałami. Piecz 25min /180°C⁠

⁠_______________________________________

I must admit this is one of my go-to and favourite breakfast ideas. Baked oats with blueberries, sprinkled with almonds...So yummy... Not only it taste great it is quick and easy to make.⁠ Perfect for breakfast.⁠

⁠⁠
✔️RECIPE(Serves 2⁠)⁠:⁠

100g porridge oats⁠
200g natural yogurt⁠ SKYR⁠ (fat free)⁠
1 egg⁠
1 tablespoon sweetener⁠
teaspoon baking powder⁠
100g blueberries⁠
2tbsp almond flakes⁠

In a large mixing bowl, combine all ingredients apart from almonds. Spoon into baking dish, and top it with almonds. Bake for 25mins / 180°C⁠





SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty