Tosty Francuskie
Jeśli szukasz najlepszego przepisu na francuskie tosty, jesteś we właściwym miejscu. Kilka składników i pyszne śniadanie gotowe.
SKŁADNIKI:
⅔ szklanki mleka
2 duże jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
sól dla smaku
6 grubych kromek chleba
1 łyżka niesolonego masła lub więcej w razie potrzeby
WYKONANIE:
W misce ubij mleko, jajka, wanilię, cynamon i sól. Lekko posmaruj patelnię masłem i podgrzej na średnim ogniu.
Chleb maczać w mieszance jajecznej, mocząc z obu stron. Przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony. Podawaj na ciepło z owocami i jogurtem
If you're looking for the best French toast recipe, you've come to the right place. Few ingredients and delicious breakfast is ready.
INGREDIENTS:
⅔ cup milk
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
¼ teaspoon ground cinnamon
salt to taste
6 thick slices bread
1 tablespoon unsalted butter, or more as needed
SKŁADNIKI:
⅔ szklanki mleka
2 duże jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
sól dla smaku
6 grubych kromek chleba
1 łyżka niesolonego masła lub więcej w razie potrzeby
WYKONANIE:
W misce ubij mleko, jajka, wanilię, cynamon i sól. Lekko posmaruj patelnię masłem i podgrzej na średnim ogniu.
Chleb maczać w mieszance jajecznej, mocząc z obu stron. Przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony. Podawaj na ciepło z owocami i jogurtem
__________________________________________________
🇬🇧If you're looking for the best French toast recipe, you've come to the right place. Few ingredients and delicious breakfast is ready.
INGREDIENTS:
⅔ cup milk
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
¼ teaspoon ground cinnamon
salt to taste
6 thick slices bread
1 tablespoon unsalted butter, or more as needed
METHOD:
Whisk milk, eggs, vanilla, cinnamon, and salt together in a shallow bowl.
Lightly butter a griddle and heat over medium-high heat.
Dunk bread in the egg mixture, soaking both sides. Transfer to the hot skillet and cook until golden, 3 to 4 minutes per side. Serve hot with fruits and yoghurt.
Whisk milk, eggs, vanilla, cinnamon, and salt together in a shallow bowl.
Lightly butter a griddle and heat over medium-high heat.
Dunk bread in the egg mixture, soaking both sides. Transfer to the hot skillet and cook until golden, 3 to 4 minutes per side. Serve hot with fruits and yoghurt.
Komentarze