Mieszanka warzywna z krewtkami
SKŁADNIKI:
250g krewetek
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
ok 1cm startego imbiru
100g fasola mangetout (groszek cukrowy)
1 średnia cebula
czerwona i żółta papryka
zielona fasola sojowa
1 łyżka oleju sezamowego
sól, pieprz
WYKONANIE:
1. Podgrzej wok na dużym ogniu. Dodaj odrobinę oleju, a gdy będzie bardzo gorący dodaj drobno posiekane ząbki czosnku, imbir, fasolę, paprykę i pokrojoną w talarki cebulę i smaż ciągle mieszając przez około 3 min aż warzywa lekko zmiękną.
2. Wrzuć krewetki do warzyw. Wymieszaj i smaż przez 2 -3 min.
3. Można podawać z makaronem do dań chińskich lub ryżem.

SMACZNEGO
250g krewetek
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
ok 1cm startego imbiru
100g fasola mangetout (groszek cukrowy)
1 średnia cebula
czerwona i żółta papryka
zielona fasola sojowa
1 łyżka oleju sezamowego
sól, pieprz
WYKONANIE:
1. Podgrzej wok na dużym ogniu. Dodaj odrobinę oleju, a gdy będzie bardzo gorący dodaj drobno posiekane ząbki czosnku, imbir, fasolę, paprykę i pokrojoną w talarki cebulę i smaż ciągle mieszając przez około 3 min aż warzywa lekko zmiękną.
2. Wrzuć krewetki do warzyw. Wymieszaj i smaż przez 2 -3 min.
3. Można podawać z makaronem do dań chińskich lub ryżem.

SMACZNEGO
Komentarze