Mieszanka warzywna z krewtkami

SKŁADNIKI:

250g krewetek
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
ok 1cm startego imbiru
100g fasola mangetout (groszek cukrowy)
1 średnia cebula
czerwona i żółta papryka
zielona fasola sojowa
1 łyżka oleju sezamowego
sól, pieprz


WYKONANIE:

1. Podgrzej wok na dużym ogniu. Dodaj odrobinę oleju, a gdy będzie bardzo gorący dodaj drobno posiekane ząbki czosnku, imbir, fasolę, paprykę i pokrojoną w talarki cebulę i smaż ciągle mieszając przez około 3 min aż warzywa lekko zmiękną.

2. Wrzuć krewetki do warzyw. Wymieszaj i smaż przez 2 -3 min.

3. Można podawać z makaronem do dań chińskich lub ryżem.


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty