Beza - Mini choinki

Uwaga, ostrzeżenie! Będzie u mnie bardzo bezowo i bardzo świątecznie w tym tygodniu. Bo robiłam kilka różnych bezikowych podejść w świątecznym klimacie🎄⠀⁠Pingwiny już pilnują żebym nie podjadała za dużo choinkowych wyrobów 😉⠀
⁠⠀
⁠▫️PRZEPIS na bezy zawsze ten sam:⁠⠀
50g cukru na 1 białko. ⁠⠀
⁠⠀
Ubić białka aż będą sztywne, dodawać po łyżce cukru i ubijać dotąd aż cukier się całkowicie rozpuści⁠ . Piec w 100°C przez 60min⁠⠀
⁠⠀
_____⁠⠀
⁠🇬🇧⁠⠀
This week will be dominated by meringues. I was making several different meringue batches - all with christmas atmosphere in mind🎄⠀
⁠⠀
▫️The recipe for meringues is always the same:⁠⠀
50g of sugar for 1 egg white. ⁠⠀
⁠⠀
Beat the egg whites until stiff, add a spoonful of sugar and beat until the sugar is completely dissolved. Bake at 100°C for 60 minutes⁠⠀⁠⠀



SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty