Beza - Mini choinki
Uwaga, ostrzeżenie! Będzie u mnie bardzo bezowo i bardzo świątecznie w tym tygodniu. Bo robiłam kilka różnych bezikowych podejść w świątecznym klimacie🎄⠀Pingwiny już pilnują żebym nie podjadała za dużo choinkowych wyrobów 😉⠀
⠀
▫️PRZEPIS na bezy zawsze ten sam:⠀
50g cukru na 1 białko. ⠀
⠀
Ubić białka aż będą sztywne, dodawać po łyżce cukru i ubijać dotąd aż cukier się całkowicie rozpuści . Piec w 100°C przez 60min⠀
⠀
_____⠀
🇬🇧⠀
This week will be dominated by meringues. I was making several different meringue batches - all with christmas atmosphere in mind🎄⠀
⠀
▫️The recipe for meringues is always the same:⠀
50g of sugar for 1 egg white. ⠀
⠀
Beat the egg whites until stiff, add a spoonful of sugar and beat until the sugar is completely dissolved. Bake at 100°C for 60 minutes⠀⠀
⠀
▫️PRZEPIS na bezy zawsze ten sam:⠀
50g cukru na 1 białko. ⠀
⠀
Ubić białka aż będą sztywne, dodawać po łyżce cukru i ubijać dotąd aż cukier się całkowicie rozpuści . Piec w 100°C przez 60min⠀
⠀
_____⠀
🇬🇧⠀
This week will be dominated by meringues. I was making several different meringue batches - all with christmas atmosphere in mind🎄⠀
⠀
▫️The recipe for meringues is always the same:⠀
50g of sugar for 1 egg white. ⠀
⠀
Beat the egg whites until stiff, add a spoonful of sugar and beat until the sugar is completely dissolved. Bake at 100°C for 60 minutes⠀⠀
SMACZNEGO
Komentarze