Vermicelli veggie

Coś smacznego i rozgrzewającego aromatem na chłodne zimowe wieczory :)
SKŁADNIKI:

300g pieczarek
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
150 cukinii (1 mała sztuka)
2 gałązki szczypiorku
1 łyżka oleju sezamowego
150g kiełków bambusa
½ łyżeczki sosu ostrygowego (oyster sauce)
50ml wody
1 łyżeczka kucharka
¼ łyżeczki chilli
¼ łyżeczki mieszanki przypraw chińskich
250g vermicelli ryżowego


WYKONANIE:

Szczypior, pieczarki , paprykę pokroić w duże kawałki i podsmażyć w woku na łyżce oleju sezamowego.


Dodać mieszankę przypraw chińskich, kiełki bambusa i cukinię i smażyć ciągle mieszając.

 


Do woka wrzucić ugotowane vermicelli, dodać przyprawy , wymieszać i smażyć kolejne 2 min.


Gotowe.






Smacznego


Komentarze

Popularne posty