Bezy - białe

Dzień dobry słoneczka 😘⁠Ach..moje kochane beziki. Po prostu je uwielbiam i goszczą u mnie często. Sama słodycz😉⁠
Miłego dnia, Edyta♡⁠

✔️PRZEPIS - bardzo prosty⁠

2 białka⁠
100g robnego cukru⁠

Ubić białka aż będą sztywne, dodawać po łyżce cukru i ubijać dotąd aż cukier się całkowicie rozpuści⁠. ⁠
Nałozyć masę w rękaw cukierniczy z dowolną końcówkią i wycisnąć na papier. ⁠
Piec w 100°C przez 60min i gotowe ⁠💗⁠

⁠_______________________________⁠


Ah, my meringues. I love them so much, that's why I make them so often 😉⁠
Have a fab day!⁠
Love, Edyta♡⁠

✔️RECIPE

2 egg whites⁠
100g of sugar ⁠

Beat the egg whites until stiff, add a spoonful of sugar one at the time and whip until the sugar is completely dissolved⁠. Fill piping bag with your favourite tip and pipe your meringues onto baking paper.⁠
⁠Bake at 100°C for 60min and voila!⁠ 💗⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty