Pączki lotus biscoff

Tłusty Czwartek już puka do drzwi zatem przepis na pyszne tradycyjne pączusie z kremem lotus biscoff zapodaję już dziś. Pączki są po prostu mega😋 ⁠Polecam😉⁠


SKŁADNIKI

▪️Ciasto:
⁠500g mąki⁠
250ml ciepłego mleka⁠
5 żółtek⁠
40g cukru⁠
7g drożdży instant⁠
50g rozpuszczonego masła⁠
szczypta soli⁠

▪️Dodatkowo:⁠
1 litr oleju do smażenia⁠
nadzienie⁠
⁠⁠

WYKONANIE:⁠

W dużej misce umieść wszystkie składniki na ciasto, wymieszaj i wyrób masę. Ciasto powinno być jednolite, jednak dość luźne, będzie się nadal przyklejało do ścianek miski. Takie ciasto zostaw w misce, przykryj ściereczką i odstaw aż podwoi objętość.⁠

⁠Na posypany mąka blat przełóż wyrośnięte ciasto. Rozwałkuj delikatnie na grubość około 2,5 cm. Wytnij pączki, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.⁠ Smaż na głębokim oleju z każdej strony.⁠

Gdy ostygną nadziej kremem i posyp cukrem pudrem

________________________________________________⁠


Hello my lovelies. On Thursday in Poland people celebrate Shove Thursday. Traditionally we eat a lot of doughnuts 🍩 So to keep up with tradition I'm bringing this yummy recipe.⁠ Beautiful doughnuts with lotus biscoff filling. 
⁠⁠
INGREDIENTS:

▪️ Dough: ⁠
500g plain flour⁠
250ml warm milk⁠
4 yolks ⁠
40g sugar⁠
7g instant yeast⁠
50g melted butter⁠
a pinch of salt⁠⁠

▪️ Additional
+1 litre of frying oil⁠ and lotus bisscoff spread


METHOD: ⁠

Place all dough ingredients in a bowl, mix and knead.
Dough should be uniform but quite loose. Leave it in the bowl, cover and let it rise until it doubles in size.

Place dough on floured surface and gently roll to a thickness of about 2.5 cm. Cut out circles. Cover and leave in a warm place for 30 minutes.

Deep-fry on each side. When cooled fill with lotus biscoff



SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty