Wątróbka
Dieta Weight Watches - PURPLE 6SP w jednej porcji
SKŁADNIKI (3porcje)
650 g kurzych wątróbek
mała garść bazylii
mała garść natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy ''Kucharek''
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki half fat creme fraishe
WYKONANIE:
SKŁADNIKI (3porcje)
650 g kurzych wątróbek
mała garść bazylii
mała garść natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy ''Kucharek''
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki half fat creme fraishe
WYKONANIE:
Wątróbkę opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi. Obtoczyć w mące. Podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu

Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć

Bazylię, pietruszkę i czosnek posiekać. Dorzucić do cebuli, posypać kucharkiem i pieprzem, wymieszać.


Dodać usmażone wątróbki oraz creme fraishe, wymieszać i smażyć ok 2-3 min.

Smacznego
Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć
Bazylię, pietruszkę i czosnek posiekać. Dorzucić do cebuli, posypać kucharkiem i pieprzem, wymieszać.
Dodać usmażone wątróbki oraz creme fraishe, wymieszać i smażyć ok 2-3 min.
Smacznego
Edyta
Komentarze