Karmel
Dzień dobry. Dzisiaj jeden z moich ulubionych smakołyków, który można dodać prawie do wszystkiego. Gęsty, kremowy karmel. Doskonały dodatek do ciast, lodów, deserów, naleśnikow, pieczywa i wielu innych.
SKŁADNIKI:
200g cukru
60g masła
60ml śmietany kremówki
WYKONANIE:
Podgrzej cukier na małym ogniu aż się rozpuści. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, nie mieszaj za bardzo dopóki cukier nie roztopi się, bo zrobią się grudki. Cukier gotować do czasu aż nabierze koloru jasno brązowego/złotego - uważaj by nie przypali
Dodaj masło i mieszaj aż się roztopi - uwaga tu może się lekko spienić i wrzeć - zdjąć z ognia i mieszać aż się wszystko dobrze połączy. Powoli wlej kremówkę, wymieszaj dokładnie i gotuj przez minutę
Karmel jest płynny gdy jest ciepły, gdy ostygnie, zestala się, tworząc teksturę ciągnącej krówki. Jeśli wolisz karmel bardziej płynny dolej więcej kremówki.
Karmel można przechowwać do okoła miesiąca w lodówce
Good morning lovely people. This is 10 minute caramel recipe that requires only 3 ingredients. It’s perfect for cakes, cupcakes, cookies, pound cake, ice cream, cheesecake, scones, apple pie, and more!
RECIPE:
200g caster sugar
60g butter
60ml double cream
Heat sugar over low heat, stirring occasionally- be gentle let it melt so it wont form clumps. Cook it until it forms thick brown, amber-coloured liquid. Be careful not to burn.
Add the butter and stir until melted and combined. Be careful because the caramel will bubble rapidly when the butter is added. Keep whisking until it comes together. Very slowly stir in heavy cream. Mix together and boil for a minute.
The caramel is liquid as it comes off heat. As the caramel cools, it solidifies into a chewy texture. If you need a thinner caramel add more cream to the recipe. You can store it for up to 1 month in the refrigerator
SKŁADNIKI:
200g cukru
60g masła
60ml śmietany kremówki
WYKONANIE:
Podgrzej cukier na małym ogniu aż się rozpuści. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, nie mieszaj za bardzo dopóki cukier nie roztopi się, bo zrobią się grudki. Cukier gotować do czasu aż nabierze koloru jasno brązowego/złotego - uważaj by nie przypali
Dodaj masło i mieszaj aż się roztopi - uwaga tu może się lekko spienić i wrzeć - zdjąć z ognia i mieszać aż się wszystko dobrze połączy. Powoli wlej kremówkę, wymieszaj dokładnie i gotuj przez minutę
Karmel jest płynny gdy jest ciepły, gdy ostygnie, zestala się, tworząc teksturę ciągnącej krówki. Jeśli wolisz karmel bardziej płynny dolej więcej kremówki.
Karmel można przechowwać do okoła miesiąca w lodówce
___________________________________________
Good morning lovely people. This is 10 minute caramel recipe that requires only 3 ingredients. It’s perfect for cakes, cupcakes, cookies, pound cake, ice cream, cheesecake, scones, apple pie, and more!
RECIPE:
200g caster sugar
60g butter
60ml double cream
Heat sugar over low heat, stirring occasionally- be gentle let it melt so it wont form clumps. Cook it until it forms thick brown, amber-coloured liquid. Be careful not to burn.
Add the butter and stir until melted and combined. Be careful because the caramel will bubble rapidly when the butter is added. Keep whisking until it comes together. Very slowly stir in heavy cream. Mix together and boil for a minute.
The caramel is liquid as it comes off heat. As the caramel cools, it solidifies into a chewy texture. If you need a thinner caramel add more cream to the recipe. You can store it for up to 1 month in the refrigerator
SMACZNEGO
Komentarze