Kasza manna jabłkiem
Kasza manna na mleku, ach! Pamiętacie te czasy, gdy jako dzieci jedliście kaszę mannę, u mnie często polaną domowym sokiem malinowym. Kasza manna była normą, każdy tak jadł, wszystkim smakowało. Teraz jakoś owsianki królują (sama jestem wielką fanką owsianki!) A dlaczego teraz się nie jada kaszy? Właściwie nie wiem!
Kasza manna na mleku jest prosta do zrobienia i smaczna, nie zajmuje dużo czasu. W kilka chwil powstaje pożywne danie, które wspaniale smakuje, a dzięki dodatkom można urozmaicić jej smak.
Dziś na dobry początek dnia kasza manna z jabłkami
Kasza manna na mleku jest prosta do zrobienia i smaczna, nie zajmuje dużo czasu. W kilka chwil powstaje pożywne danie, które wspaniale smakuje, a dzięki dodatkom można urozmaicić jej smak.
Dziś na dobry początek dnia kasza manna z jabłkami
SKŁADNIKI:
1 szkl mleka
4 łyżki kaszy manny
2 łyżeczki cukru
Dodatki:
1 jabłko
1 łyżka cukru
cynamon
WYKONANIE:
Mleko z cukrem zagotować w garnku. Wsypać kaszkę energicznie mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Na patelnię wrzucić pokrojone w kostkę jabłko, zasypać cukrem i cynamonem, podlać łyżką wody i podsmażyć
Kaszę podaję w miseczkach z jabłkami na wierzchu
_____
🇬🇧
I remember those times when as a child I ate semolina, in my home it was often served with homemade raspberry syrup, or sprinkled with sugar on top.
Nowadays somehow porridge is more popular (I'm a huge fan of porridge myself!) And why don't we eat semolina anymore? I don't know actually!
Semolina is easy to make and tasty, it is quick to prepare as well. In a few minutes you can create a nutritious dish that tastes great, and with fruits or chocolate you can diversify its taste.
Today - Semolina with apples
INGREDIENTS:
1 cup of milk
4 tablespoons of semolina
2 teaspoons of sugar
Extras:
1 apple
1 tablespoon of sugar
cinnamon
METHOD:
Boil the milk and sugar in a pot. Pour semolina stirring vigorously so that there are no lumps. Cooks over low heat, stirring constantly
Put chopped apple into frying pan, sprinkle with sugar and cinnamon, add tablespoon of water and fry the apples
Serve semolina in a bowl with apples on top
1 szkl mleka
4 łyżki kaszy manny
2 łyżeczki cukru
Dodatki:
1 jabłko
1 łyżka cukru
cynamon
WYKONANIE:
Mleko z cukrem zagotować w garnku. Wsypać kaszkę energicznie mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Na patelnię wrzucić pokrojone w kostkę jabłko, zasypać cukrem i cynamonem, podlać łyżką wody i podsmażyć
Kaszę podaję w miseczkach z jabłkami na wierzchu
_____
🇬🇧
I remember those times when as a child I ate semolina, in my home it was often served with homemade raspberry syrup, or sprinkled with sugar on top.
Nowadays somehow porridge is more popular (I'm a huge fan of porridge myself!) And why don't we eat semolina anymore? I don't know actually!
Semolina is easy to make and tasty, it is quick to prepare as well. In a few minutes you can create a nutritious dish that tastes great, and with fruits or chocolate you can diversify its taste.
Today - Semolina with apples
INGREDIENTS:
1 cup of milk
4 tablespoons of semolina
2 teaspoons of sugar
Extras:
1 apple
1 tablespoon of sugar
cinnamon
METHOD:
Boil the milk and sugar in a pot. Pour semolina stirring vigorously so that there are no lumps. Cooks over low heat, stirring constantly
Put chopped apple into frying pan, sprinkle with sugar and cinnamon, add tablespoon of water and fry the apples
Serve semolina in a bowl with apples on top
SMACZNEGO
Komentarze