Nutella Pop Tarts

Dzień dobry 😊Witam wszystkich poświątecznie. Pop tarta z nutellą jest najsłodszym sposobem na wykorzystanie gotowego ciasta kruchego😂😉 Miałam kruche w lodówce, zatem powstały ciasteczka⁠, żeby nic się nie zmarnowało 😉⁠


SKŁADNIKI⁠

2 arkusze ciasta kruchego⁠
nutella⁠
1 jajko, ubite⁠


WYKONANIE⁠

Rozgrzej piekarnik i wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia.⁠
Potnij każdy arkusz ciasta na równe prostokąty. Z obu arkuszy wyszlo 24 prostokąty.⁠
Na przygotowanej blasze ułożyć 12 prostokątów i posmarować brzegi ubitym jajkiem. Polóż 1 łyżkę nutelli na środek, pozostawiając około 1-1,5 cm wokół krawędzi. Ułóż kolejny prostokąt na wierzchu i zaciśnij krawędzie dookoła widelcem.⁠
Posmaruj każdą pop tartę roztrzepanym jajkiem. Piecz w 180°C przez 20min lub do złocistego brązu⁠

_____________________________________________⁠

Nutella pop tart otherwise knows as the cutest way to use your ready shortcrust pastry😂😉⁠
Have a wonderful day 😘⁠
Edyta♡⁠

INGREDIENTS⁠

2 sheets shortcrust pastry⁠
nutella⁠
1 egg, beaten⁠


METHOD

Preheat oven and line a large tray with baking paper.⁠
Cut each sheet into equal rectangles. You should have 24 rectangles total from both sheets.⁠
Arrange 12 rectangles on the prepared baking tray and brush the edges with the beaten egg. Add 1 tbsp of Nutella to the centre, leaving about 1-1.5cm around the edges. Place a rectangle on top and crimp the edges all the way around using a fork. ⁠Brush each pop tart with egg wash. Bake in 180°C for 20-25min or until golden brown




SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty