Nutella Pop Tarts
Dzień dobry 😊Witam wszystkich poświątecznie. Pop tarta z nutellą jest najsłodszym sposobem na wykorzystanie gotowego ciasta kruchego😂😉 Miałam kruche w lodówce, zatem powstały ciasteczka, żeby nic się nie zmarnowało 😉
SKŁADNIKI
2 arkusze ciasta kruchego
nutella
1 jajko, ubite
WYKONANIE
Rozgrzej piekarnik i wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia.
Potnij każdy arkusz ciasta na równe prostokąty. Z obu arkuszy wyszlo 24 prostokąty.
Na przygotowanej blasze ułożyć 12 prostokątów i posmarować brzegi ubitym jajkiem. Polóż 1 łyżkę nutelli na środek, pozostawiając około 1-1,5 cm wokół krawędzi. Ułóż kolejny prostokąt na wierzchu i zaciśnij krawędzie dookoła widelcem.
Posmaruj każdą pop tartę roztrzepanym jajkiem. Piecz w 180°C przez 20min lub do złocistego brązu
_____________________________________________
Nutella pop tart otherwise knows as the cutest way to use your ready shortcrust pastry😂😉
Have a wonderful day 😘
Edyta♡
INGREDIENTS
2 sheets shortcrust pastry
nutella
1 egg, beaten
METHOD
Preheat oven and line a large tray with baking paper.
Cut each sheet into equal rectangles. You should have 24 rectangles total from both sheets.
Arrange 12 rectangles on the prepared baking tray and brush the edges with the beaten egg. Add 1 tbsp of Nutella to the centre, leaving about 1-1.5cm around the edges. Place a rectangle on top and crimp the edges all the way around using a fork. Brush each pop tart with egg wash. Bake in 180°C for 20-25min or until golden brown
SKŁADNIKI
2 arkusze ciasta kruchego
nutella
1 jajko, ubite
WYKONANIE
Rozgrzej piekarnik i wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia.
Potnij każdy arkusz ciasta na równe prostokąty. Z obu arkuszy wyszlo 24 prostokąty.
Na przygotowanej blasze ułożyć 12 prostokątów i posmarować brzegi ubitym jajkiem. Polóż 1 łyżkę nutelli na środek, pozostawiając około 1-1,5 cm wokół krawędzi. Ułóż kolejny prostokąt na wierzchu i zaciśnij krawędzie dookoła widelcem.
Posmaruj każdą pop tartę roztrzepanym jajkiem. Piecz w 180°C przez 20min lub do złocistego brązu
_____________________________________________
Nutella pop tart otherwise knows as the cutest way to use your ready shortcrust pastry😂😉
Have a wonderful day 😘
Edyta♡
INGREDIENTS
2 sheets shortcrust pastry
nutella
1 egg, beaten
METHOD
Preheat oven and line a large tray with baking paper.
Cut each sheet into equal rectangles. You should have 24 rectangles total from both sheets.
Arrange 12 rectangles on the prepared baking tray and brush the edges with the beaten egg. Add 1 tbsp of Nutella to the centre, leaving about 1-1.5cm around the edges. Place a rectangle on top and crimp the edges all the way around using a fork. Brush each pop tart with egg wash. Bake in 180°C for 20-25min or until golden brown
SMACZNEGO
Komentarze