Chleb z masła orzechowego
Przepis znaleziony w książce kucharskiej z 1947 roku. Nie byłam pewna czy bedzie dobrze smakował. ale wyszedł całkiem pysznie. Chleb na baze masła orzechowego.
SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
szczypta soli
100 g cukru
4 łyżeczki proszku do pieczenia
400 ml mleka
200 g masła orzechowego
SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
szczypta soli
100 g cukru
4 łyżeczki proszku do pieczenia
400 ml mleka
200 g masła orzechowego
WYKONANIE:
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i dokładnie wymieszać łyżką. Przelać do formy. Piecz w 160°C przez 40 min
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i dokładnie wymieszać łyżką. Przelać do formy. Piecz w 160°C przez 40 min
SMACZNEGO
Komentarze