Budyń czereśniowy
SKŁADNIKI:
Budyń:
500ml mleka
1 jajko + 1 żółtko
3 łyżki cukru (lub słodzika)
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki mąki pszennej
Dodatkowo:
100 czereśni (mogą być mrożone)
WYKONANIE:
1. 350ml mleka zagotować.
2. Do pozostałych 150ml mleka dodać pozostałe składniki na budyń. Zmiksować. Wlać do garnka z gotującym się mlekiem. Na małym ogniu, ciągle mieszając gotować masę budyniową aż zgęstnieje.
3. Do budyniu dodać czereśnie i zmiksować (można rzucić czereśnie w blender z odrobiną budyniu i zmiksować, apotem dodać do reszty i wymieszać)
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
INGREDIENTS:
Custard:
500ml of milk
1 egg + 1 yolk
3 tablespoons of sugar (or sweetener)
1 tablespoon of cornstarch
2 tablespoons of wheat flour
Additionally:
100 cherries (can be frozen)
METHOD:
1. Boil 350ml of milk.
2. To the rest of milk add all other ingredients for custard. Mix well, pour into a pot of boiling milk. Over low heat, stirring constantly, cook the custard until it thickens.
3. Add the cherries to the pudding and mix (you can throw the cherries in a blender with a little pudding and mix, then add to the rest and mix)
SMACZNEGO
Komentarze