Budyń czereśniowy

SKŁADNIKI:

Budyń:
500ml mleka
1 jajko + 1 żółtko
3 łyżki cukru (lub słodzika)
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki mąki pszennej


Dodatkowo:
100 czereśni (mogą być mrożone)


WYKONANIE:

1. 350ml mleka zagotować.

2. Do pozostałych 150ml mleka dodać pozostałe składniki na budyń. Zmiksować. Wlać do garnka z gotującym się mlekiem. Na małym ogniu, ciągle mieszając gotować masę budyniową aż zgęstnieje.

3. Do budyniu dodać czereśnie i zmiksować (można rzucić czereśnie w blender z odrobiną budyniu i zmiksować, apotem dodać do reszty i wymieszać)


⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠


INGREDIENTS:

Custard:
500ml of milk
1 egg + 1 yolk
3 tablespoons of sugar (or sweetener)
1 tablespoon of cornstarch
2 tablespoons of wheat flour


Additionally:
100 cherries (can be frozen)


METHOD:

1. Boil 350ml of milk.

2. To the rest of milk add all other ingredients for custard. Mix well, pour into a pot of boiling milk. Over low heat, stirring constantly, cook the custard until it thickens.

3. Add the cherries to the pudding and mix (you can throw the cherries in a blender with a little pudding and mix, then add to the rest and mix)



SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty