Kapusta z pieczarkami
Kapusta z pieczarkami gotowana w slow cooker (wolnowar).
SKŁADNIKI:
mała główka kapusty (800g kapusty po uszatkowaniu)
2 małe marchewki
1 duża cebula
500g pieczarek
sól, pieprz
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
2 łyżki koncentratu pomidorowego
WYKONANIE:
Kapustę drobno poszatkować (skorzystałam z pomocy robota kuchennego), marchewkę zetrzeć i cebulkę drobno posiekać.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę
Wszystkie składniki (oprócz koncentratu) wrzucić w wolnowar, wymieszać (przyprawić oczywiście)
Używam CrockPot ustawiam na 3 godziny na niskie grzanie
Gdy kapusta jest już miękka dodaję koncentrat i jeszcze ok 30 min zostawiam by się gotowało.
Zdjęcie robione telefonem wieczorową porą tudzież jakość trochę słaba ... wybaczcie

SKŁADNIKI:
mała główka kapusty (800g kapusty po uszatkowaniu)
2 małe marchewki
1 duża cebula
500g pieczarek
sól, pieprz
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
2 łyżki koncentratu pomidorowego
WYKONANIE:
Kapustę drobno poszatkować (skorzystałam z pomocy robota kuchennego), marchewkę zetrzeć i cebulkę drobno posiekać.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę
Wszystkie składniki (oprócz koncentratu) wrzucić w wolnowar, wymieszać (przyprawić oczywiście)
Używam CrockPot ustawiam na 3 godziny na niskie grzanie
Gdy kapusta jest już miękka dodaję koncentrat i jeszcze ok 30 min zostawiam by się gotowało.
Zdjęcie robione telefonem wieczorową porą tudzież jakość trochę słaba ... wybaczcie

SMACZNEGO
Komentarze