Kapusta z pieczarkami

Kapusta z pieczarkami gotowana w slow cooker (wolnowar).


SKŁADNIKI:

mała główka kapusty (800g kapusty po uszatkowaniu)
2 małe marchewki
1 duża cebula
500g pieczarek
sól, pieprz
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
2 łyżki koncentratu pomidorowego


WYKONANIE:

Kapustę drobno poszatkować (skorzystałam z pomocy robota kuchennego), marchewkę zetrzeć i cebulkę drobno posiekać.

Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę

Wszystkie składniki (oprócz koncentratu) wrzucić w wolnowar, wymieszać (przyprawić oczywiście)
Używam CrockPot ustawiam na 3 godziny na niskie grzanie

Gdy kapusta jest już miękka dodaję koncentrat i jeszcze ok 30 min zostawiam by się gotowało.

Zdjęcie robione telefonem wieczorową porą tudzież jakość trochę słaba ... wybaczcie

 

SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty