Ciasteczka kruche z dżemem

Proste ciasteczka z dżemem ♥️⁠ Coś na przekąskę w weekend⁠


SKŁADNIKI⁠

⁠1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej⁠
1/2 szklanki mąki migdałowej⁠
1/3 szklanki cukru pudru⁠
1/4 łyżeczki soli⁠
⁠220g masła roślinnego⁠
45g mleka migdałowego⁠
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego⁠

⁠WYKONANIE⁠

⁠W dużej misce dodaj mąkę, mąkę migdałową, cukier puder, sól i masło, mieszając do połączenia.⁠
Dodaj mleko, ekstrakt waniliowy i mieszaj, aż ciasto się połączy. Ciasto owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut.⁠
Rozgrzej piekarnik do 170C. Ciasto rozwałkuj na kawałku pergaminu i wytnij ciasteczka za pomocą foremki do ciastek.⁠
Piecz ciasteczka przez 10 do 12 minut, aż brzegi zarumienią się na złoty kolor. Odstaw do całkowitego wystygnięcia Napełnij ciasteczka dżemem i zajadaj!⁠

___________________________________________________________


Simple cookies with jam ♥️⁠ ⁠Something to snack on during weekend ⁠

INGREDIENTS⁠

⁠1 1/2 cups all purpose flour⁠
1/2 cup almond flour⁠
1/3 cup powdered sugar⁠
1/4 tsp salt⁠
⁠220g plant butter⁠
45g almond milk⁠
2 tsp vanilla extract⁠

⁠METHOD⁠

⁠In a large bowl add flour, almond flour, powered sugar , salt and butter, mixing until combined.⁠
Add in milk, vanilla extract and mix until the dough comes together. Wrap cookie dough with cling wrap and refrigerate for 20 mins.⁠
Preheat oven to 170C. Roll dough out onto a piece of parchment paper and cut out the dough using a cookie cutter. Bake cookies for 10 to 12minutes until golden brown at the edges. Allow cookies to cool completely.⁠
Fill cookies with jam and enjoy!


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty