Ciasteczka kruche z dżemem
Proste ciasteczka z dżemem ♥️ Coś na przekąskę w weekend
SKŁADNIKI
1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej
1/2 szklanki mąki migdałowej
1/3 szklanki cukru pudru
1/4 łyżeczki soli
220g masła roślinnego
45g mleka migdałowego
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
WYKONANIE
W dużej misce dodaj mąkę, mąkę migdałową, cukier puder, sól i masło, mieszając do połączenia.
Dodaj mleko, ekstrakt waniliowy i mieszaj, aż ciasto się połączy. Ciasto owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 170C. Ciasto rozwałkuj na kawałku pergaminu i wytnij ciasteczka za pomocą foremki do ciastek.
Piecz ciasteczka przez 10 do 12 minut, aż brzegi zarumienią się na złoty kolor. Odstaw do całkowitego wystygnięcia Napełnij ciasteczka dżemem i zajadaj!
___________________________________________________________
INGREDIENTS
1 1/2 cups all purpose flour
1/2 cup almond flour
1/3 cup powdered sugar
1/4 tsp salt
220g plant butter
45g almond milk
2 tsp vanilla extract
METHOD
In a large bowl add flour, almond flour, powered sugar , salt and butter, mixing until combined.
Add in milk, vanilla extract and mix until the dough comes together. Wrap cookie dough with cling wrap and refrigerate for 20 mins.
Preheat oven to 170C. Roll dough out onto a piece of parchment paper and cut out the dough using a cookie cutter. Bake cookies for 10 to 12minutes until golden brown at the edges. Allow cookies to cool completely.
Fill cookies with jam and enjoy!
SMACZNEGO
Komentarze