Wegańskie pierogi pizzowe
WEGAŃSKIE PIEROGI PIZZOWE na niedzielną rozpustę 🍕💚🌱
Są super pyszne, idealne na przekąskę lub do zabrania na lunch do pracy lub dla dzieciaków. REWELACJA 🤗
Przepis zasięgnęłam z profilu @fitgreenmind troszkę zmodyfikowałam pod względem dodatków 😉 Ostatnio co raz częsciej sięgam po wegańskie składniki ale równie dobrze można użyć to macie w lodówce
✔️PRZEPIS (10 szt)
▫️Ciasto:
230ml letniego mleka roślinnego
1 łyżka cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
szczypta soli
360g mąki
1 1/2 łyżeczki drożdży instant
▫️Sos:
4 pomidory, pokrojoe
1/2 łyżeczki oregano
sól, pieprz
Ugotować i zmiksować
▫️Nadzienie:
ser (użyłam vegan mozarella)
podduszone pieczarki
szczypiorek
kukurydza
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, odstawić do wyrośnięcia na ok 90min. Rozwałkować i wykroić miseczką kółka. Kółka posmarować sosem i napełnić je dodatkami. Piec w 200C przez 10-15 minut
____
🇬🇧
VEGAN PIZZA POCKETS 🍕💚🌱Although I'm not a vegan, recently I'm reaching for vegan food. Maybe this #veganuary has some impact on my eating habits 🤷🏻♀️This recipe is from Maya @fitgreenmind but you can use your everyday ingredients if you are not vegan. Those pizza pockets are super easy to make and taste fabulous, they’re the perfect as a snack, ideal for work lunch or school lunch for your kids😋
✔️RECIPE: (makes 10)
▫️Dough:
230ml lukewarm plant milk
1 tbsp sugar
1 tbsp olive oil
pinch of salt
360g flour
1 1/2 tsp instant yeast
▫️Sauce:
4 tomatoes, chopped
1/2 tsp oregano
salt, pepper
Cook it on a low heat, blend
▫️Filling:
cheese (I used vegan mozzarella)
cooked mushrooms
spring onions
sweetcorn
Mix up all the ingredients for the dough. Let it rise for 90mins. Cut int small circles. Spread sauce, add filling. Bake at 200C for 10-15mins
Komentarze