Pierogi z tofu (vegan)
Dzień dobry. Kto lubi pierogi 🥟a kto próbował wersji wegańskiej? Pierogi z serem u mnie w domu jadło się albo na słodko albo na słono dlatego nadzienie nigdy nie było doprawiane przyprawami, bo np ja lubię podsmażone z cukrem... Ale możecie nadzienie przyprawić po swojemu.
SKŁADNIKI (35szt)
▫️Farsz:
500g ugotowanych ziemniaków
400g tofu
▫️Ciasto:
250g mąki
180ml ciepłej! wody
WYKONANIE:
▪️Farsz:
Ziemniaki dokąłdnie zmiąć, tofu odsączyć przez conajmniej godzine, pokruszyć i dodać do ziemniaków. Dokładanie wymieszać.
▪️Ciasto
Z mąki usypać mały kopiec, zrobić dołek i wlewać troszkę wody i łączyć z mąką. Wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kółka brzegiem szklanki, nałożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi.
Pierogi wrzucać na gotoującą się wodę, gdy wypłyną gotuj około 2 minuty,
SKŁADNIKI (35szt)
▫️Farsz:
500g ugotowanych ziemniaków
400g tofu
▫️Ciasto:
250g mąki
180ml ciepłej! wody
WYKONANIE:
▪️Farsz:
Ziemniaki dokąłdnie zmiąć, tofu odsączyć przez conajmniej godzine, pokruszyć i dodać do ziemniaków. Dokładanie wymieszać.
▪️Ciasto
Z mąki usypać mały kopiec, zrobić dołek i wlewać troszkę wody i łączyć z mąką. Wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kółka brzegiem szklanki, nałożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi.
Pierogi wrzucać na gotoującą się wodę, gdy wypłyną gotuj około 2 minuty,
Ja po ugotowaniu jeszcze jej podsmażam, posypuję cukrem i podaję z jogurtem.
Good morning my lovelies. Who likes dumplings? Who has tried the vegan version of this traditional dish? Pierogi (dumplings) are well known in Poland and you can make all kind of filling from fruits to meat. Potatoes and cheese filling is one of the most popular and I think everyone knows it.
INGREDIENTS (35 pieces)
▫️Filling:
500g boiled potatoes
400g tofu
▫️Dough:
250g flour
180ml warm! water
METHOD:
▪️Filling:
Mush potatoes thoroughly, drain the tofu for at least an hour, crumble and add to the potatoes. Thoroughly mix.
▪️Dough
Make a small mound of flour, make a hole and add a little water and combine with flour. Knead the dough.
Roll out the dough, cut circles with the edge of the glass, put a teaspoon of stuffing, stick the edges together.
Put the dumplings on the boiling water, when they come out, cook for 2 min
After cooking I fry it, sprinkle it with sugar and serve it with yoghurt.
________________________________________
Good morning my lovelies. Who likes dumplings? Who has tried the vegan version of this traditional dish? Pierogi (dumplings) are well known in Poland and you can make all kind of filling from fruits to meat. Potatoes and cheese filling is one of the most popular and I think everyone knows it.
INGREDIENTS (35 pieces)
▫️Filling:
500g boiled potatoes
400g tofu
▫️Dough:
250g flour
180ml warm! water
METHOD:
▪️Filling:
Mush potatoes thoroughly, drain the tofu for at least an hour, crumble and add to the potatoes. Thoroughly mix.
▪️Dough
Make a small mound of flour, make a hole and add a little water and combine with flour. Knead the dough.
Roll out the dough, cut circles with the edge of the glass, put a teaspoon of stuffing, stick the edges together.
Put the dumplings on the boiling water, when they come out, cook for 2 min
After cooking I fry it, sprinkle it with sugar and serve it with yoghurt.
SMACZNEGO
Komentarze