Beef Ramen czyli zupa z wołowiną i makaronem

BEEF RAMEN czyli zupa z wołowiną i makaronem. Pełna smaków i szybka do zrobienia.⁠



⁠SKŁADNIKI:

175g makaronu chińskiego⁠
225g rumsztyku wołowego⁠
40g suszonych grzybów shiitake⁠
1 czerwona papryczka chili⁠
1 łodyga (5 cm) drobno posiekana trawy cytrynowej⁠
6 szalotek⁠
1 papryka⁠
10szt mini kukurydzy⁠
2 łyżeczki miso⁠
1 marchewka pokrojona w paski⁠
1 łyżeczka korzenia imbiru⁠
850ml bulionu warzywnego⁠⁠
sól⁠, pieprz⁠



⁠WYKONANIE:

⁠Włożyć grzyby do miski i zalej wrzącą wodą i mocz przez 10min⁠

Rozgrzej olej na dużej patelni na dużym ogniu. Dopraw stek solą i pieprzem i smaż z każdej strony (ja lubię średnio wysmażony). Przełóż na talerz, a następnie pokrój w plastry⁠

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu⁠

⁠W międzyczasie spryskaj woka olejem i usmaż chili, imbir, trawę cytrynową i szalotkę. Dodaj marchewkę ,kukurydzę i papryke. Wlej bulion. Dodaj grzyby i miso. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. ⁠ ⁠

Odcedź makaron. Dodaj do woka i podgrzewaj przez minutę lub dwie. Doprawić, a następnie podawać z kawałkami wołowiny na wierzchu⁠


⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️


This hearty beef and noodle soup is packed with flavours. It’s perfect for when you want a meal in less than half an hour⁠


⁠INGREDIENTS
175g noodles, dry⁠
225g beef rump steak⁠
40g⁠ dried shiitake mushrooms⁠
1 red chilli⁠
1 stem (5cm) finely chopped lemon grass⁠
6 shallots⁠
1 pepper⁠
10 baby corn⁠
2 tsp miso⁠
1 carrots cut into strips⁠
1tsp root ginger⁠
850m vegetable stock⁠⁠
salt⁠, pepper⁠



⁠⁠METHOD:

Put the mushrooms in a bowl and pour over boiling water. Leave to soak for 10min⁠

Heat the oil in a large frying pan over a high heat. Season the steak with salt and pepper and cook on each side (I like medium rare). Transfer to a plate and set aside to rest, then cut into slices.⁠

Cook the noodles according to pack instructions.⁠

Meanwhile, spray a wok with oil and fry the chilli, ginger, lemongrass and shallots. Add the carrot, corn and pepper. Pour in the stock. Add mushrooms and miso. Simmer for 5min⁠

Drain the noodles. Add to the wok and heat for a minute or two. Season, then serve with pieces of beef on top




SMACZNEGO
ENJOY


Komentarze

Popularne posty