Beef Ramen czyli zupa z wołowiną i makaronem
BEEF RAMEN czyli zupa z wołowiną i makaronem. Pełna smaków i szybka do zrobienia.
175g makaronu chińskiego
225g rumsztyku wołowego
40g suszonych grzybów shiitake
1 czerwona papryczka chili
1 łodyga (5 cm) drobno posiekana trawy cytrynowej
6 szalotek
1 papryka
10szt mini kukurydzy
2 łyżeczki miso
1 marchewka pokrojona w paski
1 łyżeczka korzenia imbiru
850ml bulionu warzywnego
sól, pieprz
WYKONANIE:
Włożyć grzyby do miski i zalej wrzącą wodą i mocz przez 10min
Rozgrzej olej na dużej patelni na dużym ogniu. Dopraw stek solą i pieprzem i smaż z każdej strony (ja lubię średnio wysmażony). Przełóż na talerz, a następnie pokrój w plastry
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
W międzyczasie spryskaj woka olejem i usmaż chili, imbir, trawę cytrynową i szalotkę. Dodaj marchewkę ,kukurydzę i papryke. Wlej bulion. Dodaj grzyby i miso. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Odcedź makaron. Dodaj do woka i podgrzewaj przez minutę lub dwie. Doprawić, a następnie podawać z kawałkami wołowiny na wierzchu
This hearty beef and noodle soup is packed with flavours. It’s perfect for when you want a meal in less than half an hour
INGREDIENTS
175g noodles, dry
225g beef rump steak
40g dried shiitake mushrooms
1 red chilli
1 stem (5cm) finely chopped lemon grass
6 shallots
1 pepper
10 baby corn
2 tsp miso
1 carrots cut into strips
1tsp root ginger
850m vegetable stock
salt, pepper
METHOD:
Put the mushrooms in a bowl and pour over boiling water. Leave to soak for 10min
Heat the oil in a large frying pan over a high heat. Season the steak with salt and pepper and cook on each side (I like medium rare). Transfer to a plate and set aside to rest, then cut into slices.
Cook the noodles according to pack instructions.
Meanwhile, spray a wok with oil and fry the chilli, ginger, lemongrass and shallots. Add the carrot, corn and pepper. Pour in the stock. Add mushrooms and miso. Simmer for 5min
Drain the noodles. Add to the wok and heat for a minute or two. Season, then serve with pieces of beef on top
SKŁADNIKI:
175g makaronu chińskiego
225g rumsztyku wołowego
40g suszonych grzybów shiitake
1 czerwona papryczka chili
1 łodyga (5 cm) drobno posiekana trawy cytrynowej
6 szalotek
1 papryka
10szt mini kukurydzy
2 łyżeczki miso
1 marchewka pokrojona w paski
1 łyżeczka korzenia imbiru
850ml bulionu warzywnego
sól, pieprz
WYKONANIE:
Włożyć grzyby do miski i zalej wrzącą wodą i mocz przez 10min
Rozgrzej olej na dużej patelni na dużym ogniu. Dopraw stek solą i pieprzem i smaż z każdej strony (ja lubię średnio wysmażony). Przełóż na talerz, a następnie pokrój w plastry
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
W międzyczasie spryskaj woka olejem i usmaż chili, imbir, trawę cytrynową i szalotkę. Dodaj marchewkę ,kukurydzę i papryke. Wlej bulion. Dodaj grzyby i miso. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Odcedź makaron. Dodaj do woka i podgrzewaj przez minutę lub dwie. Doprawić, a następnie podawać z kawałkami wołowiny na wierzchu
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
This hearty beef and noodle soup is packed with flavours. It’s perfect for when you want a meal in less than half an hour
INGREDIENTS
175g noodles, dry
225g beef rump steak
40g dried shiitake mushrooms
1 red chilli
1 stem (5cm) finely chopped lemon grass
6 shallots
1 pepper
10 baby corn
2 tsp miso
1 carrots cut into strips
1tsp root ginger
850m vegetable stock
salt, pepper
METHOD:
Put the mushrooms in a bowl and pour over boiling water. Leave to soak for 10min
Heat the oil in a large frying pan over a high heat. Season the steak with salt and pepper and cook on each side (I like medium rare). Transfer to a plate and set aside to rest, then cut into slices.
Cook the noodles according to pack instructions.
Meanwhile, spray a wok with oil and fry the chilli, ginger, lemongrass and shallots. Add the carrot, corn and pepper. Pour in the stock. Add mushrooms and miso. Simmer for 5min
Drain the noodles. Add to the wok and heat for a minute or two. Season, then serve with pieces of beef on top
SMACZNEGO
ENJOY
Komentarze