Korma z kurczakiem

Przepis zaciągnięty z diety WEIGHT WATCHERS. Bardzo dobre, aromatyczne danie dość szybkie i niezbyt skomplikowane w wykonaniu. Polecam.

SKŁADNIKI:

500g piersi z kurczaka, bez skóry
1 łyżeczka oleju roślinnego
1 mała cebula
2 małe marchewki, surowe
1 średnie jabłko
30g Korma Paste
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1⁄2 kostki bulionowej z kurczaka
150 ml mleka kokosowego
200g ryżu basmati




WYKONANIE:

Rozgrzej olej w głębokiej patelni, dodaj cebulę i marchewkę. Przykryj i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 15 minut. Dodaj jabłko, przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż wszystko będzie miękkie.

Dodaj pastę korma, przecier pomidorowy, kostkę rosołową, wymieszaj a następnie zdejmij z ognia.
Wmieszaj mleko kokosowe  a następnie za pomocą blendera zrób puree z ugotowanego sosu.

Dodaj kurczaka do sosu curry i pozostaw na wolnym ogniu przez 10 minut, aż do ugotowania.
W międzyczasie ugotuj ryż do pakowania instrukcji.




SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty