Spicy Chilli con Carne
SKŁADNIKI:
500g mięsa mielonego (wieprzowe, wołowe, lub mix)
260g pieczarek
1 duża cebula
6-8 ząbków czosnku
1 puszka odcedzonej czerwonej fasoli
2 puszki pomidorów
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
100g koncentratu pomidorowego
1 łyżka ostrej przyprawy chilli
1 łyżka przyprawy typu ''kucharek''
sól, pieprz do smaku.
WYKONANIE:
Przygotować składniki: pokroić w kostkę cebulę, pieczarki, paprykę.Odcedzić pomidory i fasolę.
Podsmażyć mięso mielone i cebulę razem z drobno poszatkowanym, lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać kucharek.
Wrzucić pokrojone w dużą kostkę pieczarki smażyć ciągle mieszając przez kilka minut.
Zalać wszystko pomidorami z puszki, dorzucić paprykę, przykryć i gotować na małym ogniu ok 15-20 min.
Dodać czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawę chilli, przykryć i gotowac kolejne 10 min.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem.Można posypać startym żółtym serem.
Komentarze