Jagodowe muffinki

Babeczki w 3 krokach czyli szybko, łatwo i przyjemnie. Proste do zrobienia i smaczne babeczki posypane cukrem waniliowym, podawane na ciepło, to idealny dodatek do popołudniowej kawy.

SKŁADNIKI:

100g mąki pszennej (zwykłej)
50g mąki puszystej tortowej (self rising)
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
¾ łyżeczki sody 
60g drobnego białego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
125g jogurtu naturalnego lub waniliowego
1 jajko
80g jagód


PRZYGOTOWANIE:


1. Wszystkie (oprócz jagód) składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką.



2. Dodać jagody, wymieszać ponownie.
 

3. Wyłożyć w foremki.



4. Piec w 180st C około 25 min.



5. Posypać cukrem pudrem i gotowe :)





SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty