Jagodowe muffinki
Babeczki w 3 krokach czyli szybko, łatwo i przyjemnie. Proste do zrobienia i smaczne babeczki posypane cukrem waniliowym, podawane na ciepło, to idealny dodatek do popołudniowej kawy.
SKŁADNIKI:
100g mąki pszennej (zwykłej)
50g mąki puszystej tortowej (self rising)
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
1. Wszystkie (oprócz jagód) składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką.

2. Dodać jagody, wymieszać ponownie.

3. Wyłożyć w foremki.

4. Piec w 180st C około 25 min.

5. Posypać cukrem pudrem i gotowe :)


SKŁADNIKI:
100g mąki pszennej (zwykłej)
50g mąki puszystej tortowej (self rising)
¾ łyżeczki sody
60g drobnego białego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
125g jogurtu naturalnego lub waniliowego
1 jajko
80g jagód
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie (oprócz jagód) składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką.
2. Dodać jagody, wymieszać ponownie.
3. Wyłożyć w foremki.
4. Piec w 180st C około 25 min.
5. Posypać cukrem pudrem i gotowe :)
SMACZNEGO
Komentarze