Tarta Pistacjowa

Wyśmienita tarta bez pieczenia z kremem pistacjowym. Super łatwa do zrobienia i smakuje wyśmienicie. Kto chce kawałek?⁠



SKŁADNIKI:⁠

⁠400g zmiażdżonych herbatników⁠
150g masła⁠
250g serka marscapone⁠
3 łyżki cukru pudru⁠
50g Pure Raw 100% Pistachio Butter ⁠
(używam firmy Kapo, bo jest najlepszy w składzie moim zdaniem)⁠
50g posiekanych na drobno orzechów pistacjowych⁠

⁠⁠

WYKONANIE:⁠

⁠Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych herbatników i dokładnie wymieszaj.⁠

Masę ciasteczkową przesyp na spód formy, dociśnij do brzegów i spodu i wyrównaj. ⁠

Odstaw do lodówki do zastygnięcia spodu. (polecam użycie formy z luźnym dnem, by łatwiej było ją wyjąc)⁠

Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Dodać pistachio butter i ucierać aż masa będzie gładka. Dodać połowę posiekanych orzechów i wymieszać. ⁠

Wyłożyć masę na spód tarty. Odstawić do lodówki na ok 2 godziny do zastygnięcia masy. Ozdobić resztą posiekanych orzechów i kawałkami czekolady. ⁠



________________⁠



⁠A delicious tart without baking with pure pistachio butter. Super easy to make and taste just delicious. ⁠

⁠⁠
INGREDIENTS:⁠

⁠400g crushed biscuits⁠
150g unsalted butter⁠
250g marscapone⁠
3 tablespoons icing sugar⁠
50g Pure Raw 100% Pistachio Butter⁠
50g finely chopped pistachios⁠

⁠⁠

METHOD:⁠

⁠Melt the butter, add it to crushed biscuits and mix thoroughly.⁠

Pour the cookie mass onto the bottom of the mould, press to the edges/sides and bottom and align. ⁠

⁠Leave in a fridge until it is completely set (it is best to use loose bottom tin as it will be easier to remove tart from the tin)⁠

⁠Whip mascarpone with powdered sugar. Add pistachio butter and whip until smooth⁠. Add half of chopped pistachio, mix.⁠⁠

Pour over the base and leave it in the fridge for 2 hours to let it set. ⁠

Decorate with rest of the pistachios and some chocolate chips. ⁠





SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty