Tarta Pistacjowa
Wyśmienita tarta bez pieczenia z kremem pistacjowym. Super łatwa do zrobienia i smakuje wyśmienicie. Kto chce kawałek?
SKŁADNIKI:
400g zmiażdżonych herbatników
150g masła
250g serka marscapone
3 łyżki cukru pudru
50g Pure Raw 100% Pistachio Butter
(używam firmy Kapo, bo jest najlepszy w składzie moim zdaniem)
50g posiekanych na drobno orzechów pistacjowych
WYKONANIE:
Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych herbatników i dokładnie wymieszaj.
Masę ciasteczkową przesyp na spód formy, dociśnij do brzegów i spodu i wyrównaj.
Odstaw do lodówki do zastygnięcia spodu. (polecam użycie formy z luźnym dnem, by łatwiej było ją wyjąc)
Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Dodać pistachio butter i ucierać aż masa będzie gładka. Dodać połowę posiekanych orzechów i wymieszać.
Wyłożyć masę na spód tarty. Odstawić do lodówki na ok 2 godziny do zastygnięcia masy. Ozdobić resztą posiekanych orzechów i kawałkami czekolady.
________________
A delicious tart without baking with pure pistachio butter. Super easy to make and taste just delicious.
INGREDIENTS:
SKŁADNIKI:
400g zmiażdżonych herbatników
150g masła
250g serka marscapone
3 łyżki cukru pudru
50g Pure Raw 100% Pistachio Butter
(używam firmy Kapo, bo jest najlepszy w składzie moim zdaniem)
50g posiekanych na drobno orzechów pistacjowych
WYKONANIE:
Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych herbatników i dokładnie wymieszaj.
Masę ciasteczkową przesyp na spód formy, dociśnij do brzegów i spodu i wyrównaj.
Odstaw do lodówki do zastygnięcia spodu. (polecam użycie formy z luźnym dnem, by łatwiej było ją wyjąc)
Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Dodać pistachio butter i ucierać aż masa będzie gładka. Dodać połowę posiekanych orzechów i wymieszać.
Wyłożyć masę na spód tarty. Odstawić do lodówki na ok 2 godziny do zastygnięcia masy. Ozdobić resztą posiekanych orzechów i kawałkami czekolady.
________________
A delicious tart without baking with pure pistachio butter. Super easy to make and taste just delicious.
INGREDIENTS:
400g crushed biscuits
150g unsalted butter
250g marscapone
3 tablespoons icing sugar
50g Pure Raw 100% Pistachio Butter
50g finely chopped pistachios
METHOD:
Melt the butter, add it to crushed biscuits and mix thoroughly.
Pour the cookie mass onto the bottom of the mould, press to the edges/sides and bottom and align.
Leave in a fridge until it is completely set (it is best to use loose bottom tin as it will be easier to remove tart from the tin)
Whip mascarpone with powdered sugar. Add pistachio butter and whip until smooth. Add half of chopped pistachio, mix.
Pour over the base and leave it in the fridge for 2 hours to let it set.
Decorate with rest of the pistachios and some chocolate chips.
150g unsalted butter
250g marscapone
3 tablespoons icing sugar
50g Pure Raw 100% Pistachio Butter
50g finely chopped pistachios
METHOD:
Melt the butter, add it to crushed biscuits and mix thoroughly.
Pour the cookie mass onto the bottom of the mould, press to the edges/sides and bottom and align.
Leave in a fridge until it is completely set (it is best to use loose bottom tin as it will be easier to remove tart from the tin)
Whip mascarpone with powdered sugar. Add pistachio butter and whip until smooth. Add half of chopped pistachio, mix.
Pour over the base and leave it in the fridge for 2 hours to let it set.
Decorate with rest of the pistachios and some chocolate chips.
SMACZNEGO
Komentarze