Naleśniki czekoladowe
SKŁADNIKI:
Naleśniki:
100g mąki
100ml mleka
1 łyżka kakao
1 jajko
Woda (jeśli ciasto jest za gęste)
Nadzienie:
Dżem wiśniowy
WYKONANIE:
Naleśniki:
Wymieszaj dokładnie ze sobą mąkę, mleko, kakao i jajko. Jeśli ciasto jest za gęste dolać wody. Wlewaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnię i usmaż naleśniki.
Posmaruj dżemem i złóż w trójkąty.
Naleśniki:
100g mąki
100ml mleka
1 łyżka kakao
1 jajko
Woda (jeśli ciasto jest za gęste)
Nadzienie:
Dżem wiśniowy
WYKONANIE:
Naleśniki:
Wymieszaj dokładnie ze sobą mąkę, mleko, kakao i jajko. Jeśli ciasto jest za gęste dolać wody. Wlewaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnię i usmaż naleśniki.
Posmaruj dżemem i złóż w trójkąty.
Smacznego
Edyta
Komentarze