Paszteciki z kapustą i grzybami

Farsz z grzybami i z kapustą (tutaj przepis: Tu Kliknij )

SKŁADNIKI:

Naleśniki:
2 szkl mleka
1 szkl mąki
1 szkl wody ( + ewentualnie więcej jeśli ciasto jest za gęste)
2 jajka


PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące się.

 


Patelnię spryskać olejem, dobrze rozgrzać. Wlać odrobinę ciasta, ''rozlać'' je po patelni (naleśniki powinny być cienkie). Smażyć naleśnik z obu stron.

 

Dla odchudzających się polecam zrobienie naleśników otrębowych, tutaj przepis: TU KLIKNIJ i będzie całkowicie dietetycznie :)

Nakładać 1 duża łyżkę farszu na każdy naleśnik, zwinąć..

 
 

Przed podaniem obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce a następnie lekko podsmażyć na masełku.







Smacznego

Edyta

Komentarze

Popularne posty