Paszteciki z kapustą i grzybami
Farsz z grzybami i z kapustą (tutaj przepis: Tu Kliknij )
SKŁADNIKI:
Naleśniki:
2 szkl mleka
1 szkl mąki
1 szkl wody ( + ewentualnie więcej jeśli ciasto jest za gęste)
2 jajka
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące się.


Patelnię spryskać olejem, dobrze rozgrzać. Wlać odrobinę ciasta, ''rozlać'' je po patelni (naleśniki powinny być cienkie). Smażyć naleśnik z obu stron.

Dla odchudzających się polecam zrobienie naleśników otrębowych, tutaj przepis: TU KLIKNIJ i będzie całkowicie dietetycznie :)
Nakładać 1 duża łyżkę farszu na każdy naleśnik, zwinąć..


Przed podaniem obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce a następnie lekko podsmażyć na masełku.



Smacznego
Edyta
SKŁADNIKI:
Naleśniki:
2 szkl mleka
1 szkl mąki
1 szkl wody ( + ewentualnie więcej jeśli ciasto jest za gęste)
2 jajka
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące się.
Patelnię spryskać olejem, dobrze rozgrzać. Wlać odrobinę ciasta, ''rozlać'' je po patelni (naleśniki powinny być cienkie). Smażyć naleśnik z obu stron.
Dla odchudzających się polecam zrobienie naleśników otrębowych, tutaj przepis: TU KLIKNIJ i będzie całkowicie dietetycznie :)
Nakładać 1 duża łyżkę farszu na każdy naleśnik, zwinąć..
Przed podaniem obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce a następnie lekko podsmażyć na masełku.
Smacznego
Edyta
Komentarze