Omlet z pesto

SKŁADNIKI:

2 jajka
3 łyżki mleka
1 łyżeczka czerwonego pesto
3 plasterki wędliny pokrojone
1 łyżeczka szczypiorku
opcjonalnie 2-3 łyżeczki mozzarelli


WYKONANIE:

Rozgrzać grill w piekarniku do 200 st.

Jajka, mleko i pesto roztrzepać widelcem w misce.



Patelnię dobrze rozgrzać, spryskać olejem i wlać roztrzepane jajka, zmniejszyć ogień.

 

Gdy jajko lekko się zetnie posypać szczypiorkiem i wędliną, smażyć minutkę na wolnym ogniu, posypać mozzarellą i wstawić na 2-3 min pod grill, tak by jajko się ścięło z wierzchu.



Gotowe



Smacznego
Edyta

Komentarze

Iza pisze…
Może w końcu nauczę się robić omleta, bo zawsze to jest mniej lub bardziej ścięta jajecznica:D

Popularne posty